Τελευταία Νέα
Πολιτική

H κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκεντρώνει δυσαρέσκεια αλλά η αντιπολίτευση ακόμα παλεύει για «καρέκλες» και «γραμμές»

H κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκεντρώνει δυσαρέσκεια αλλά η αντιπολίτευση ακόμα παλεύει για «καρέκλες» και «γραμμές»
Τελευταία, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη δυναμική που αναπτύσσουν τα κινήματα στους δρόμους κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σπεύδει να κλείσει το μάτι και σε αυτούς
Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, πέρα από την αμφισβήτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία και τους εμβολιασμούς, αποτύπωσε και την πλήρη ανικανότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορθώσει μία αταλάντευτη στρατηγική. Γι’ αυτό και ενώ στην πρόθεση ψήφου έδειξε ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κερδίζουν λίγο, για την Κουμουνδούρου έδειξε ότι τα ποσοστά κινούνται στα ίδια επίπεδα, με αυξομειώσεις στα όρια του στατιστικού λάθους 0.5%. Αυτό ήταν ένα χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα που δεν το περίμενε, αν αναλογιστεί κανείς ότι δημοσιεύτηκε σε μία δική τους εφημερίδα και άρα είχε στοιχεία αντικειμενικότητας.

Η ανοικτή αμφισβήτηση Τσίπρα από τον Στ. Κούλογλου

Την ίδια μέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, που διατηρεί και μία διάσημη ιστοσελίδα το tvxs.gr, κατακεραύνωσε τον Αλέξη Τσίπρα με το στυλ της Μελίνας Μερκούρη όταν αυτή ευθαρσώς μιλούσε στον Ανδρέα Παπανδρέου και του έλεγε ότι «Πρόεδρε, πλέον, δεν αρέσουμε». Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται καθηλωμένος στο 24% χωρίς να έχει χαράξει μία στέρεη στρατηγική για τη πανδημία και τους εμβολιασμούς, για την υποχρεωτικότητα και τον διαχωρισμό της κοινωνίας. Πότε λέει ότι είναι σωστός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε δομές υγείας αλλά την σχετική τροπολογία δεν την ψηφίζει. Πότε βγάζει spot και ρεκλάμες για την αξία του εμβολιασμού, πότε όμως υπερασπίζεται τον Παύλο Πολάκη που δεν θέλει να εμβολιαστεί ακόμα και μάλιστα, χειρουργεί κιόλας ασθενείς όντας ανεμβολίαστος.

Τα μπρος-πίσω του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνουν την δυσαρέσκεια του κόσμου

Όλο αυτό το μπρος-πίσω έχει μπερδέψει τον κόσμο. Άλλο ένα τρανό παράδειγμα είναι ότι επιτέθηκε στην κυβέρνηση που άνοιξε τον τουρισμό χωρίς περιοριστικά μέτρα και τώρα κλαίγεται για την Μύκονο. Και μάλιστα, σε μία προσπάθεια να καρπωθεί την επικοινωνιακής τροπής που έχει το mini lockdown στη Μύκονο, πραγματοποίησε επίσκεψη. Ίσως είδε ότι μπορεί να πάρει με το μέρος του διασημότητες που έβαλαν κατά της κυβέρνησης για τη Μύκονο. Τελευταία, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη δυναμική που αναπτύσσουν τα κινήματα στους δρόμους κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σπεύδει να κλείσει το μάτι και σε αυτούς, μιλώντας τώρα για «προαιρετικό υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Ευκαιριακή πολιτική για να πιάσει όποιον διαμαρτύρεται…

Όπως και να έχει, ξεκάθαρη στρατηγική δεν υπάρχει, περισσότερο μοιάζει με ευκαιριακή πολιτική να πάρουμε με το μέρος μας όποιον διαμαρτύρεται… Ίσως, είναι και ένας από τους λόγους που χρειάζεται να γίνει ένα συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικές γραμμές και τα πρόσωπα. Όσο ο Α.Τσίπρας πατάει σε δύο βάρκες, δεν θα μπορέσει να δει αύξηση των ποσοστών. Και μιλάμε για μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπα παντού, που κάθε πολιτική της έχει κόστος και που έχει δημιουργήσει ένα κύμα αγανακτισμένων της πανδημίας και των εμβολιασμός.

Απών το ΚΙΝΑΛ από την αντιπολίτευση για πανδημία-εμβολιασμούς

Απών, ωστόσο, είναι και το ΚΙΝΑΛ από το πεδίο της αντιπολίτευσης καθώς οι υποψήφιοι αρχηγοί ενδιαφέρονται μόνο για την προβολή της υποψηφιότητάς τους και όχι για την γραμμή του κόμματος. Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για να κερδίσουν την στήριξη των ψηφοφόρων του κόμματος, βλέπουν κόσμο και αναζητούν συμμαχίες ενώ υπόσχονται και διπλάσια ποσοστά σε ένα απομονωμένο κόμμα.

Υποψήφιοι που νοιάζονται για την αρχηγία και μόνο…

Αρχίζοντας, από την Φώφη Γεννηματά να πούμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή της υποσχέθηκε ότι θα διπλασιάσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ ενώ δήλωσε ότι δεν θα γίνει ορτινάτζα κανενός (εννοούσε ορτινάτζα επιχειρηματία;). Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πιο δραστήριος υποψήφιος, βλέπει Μητροπολίτες και άλλους κομματικούς. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του η πρώην υπουργός Ελπίδα Τσουρή, ο επί 20 χρόνια δήμαρχος Κερατσινίου Μίμης Σαράφογλου και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρκάρης. Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω Κυριακάτικης εφημερίδας. Ο κ. Λοβέρδος ζητάει τον Σεπτέμβριο να τεθεί υπηρεσιακός πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ και να μην είναι η κ. Γεννηματά ενώ ζητάει να αλλάξει και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος καθώς ο κ. Χρηστίδης είναι πουλέν της Γεννηματά. ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποντάρει σε δύο πράγματα. Στην δυσαρέσκεια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και στην δυσαρέσκεια/αμφισβήτηση που έχει συγκεντρώσει η Κουμουνδούρου.
Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση, παρόλο που έχει δυσαρεστήσει με τις επιλογές της στη διαχείριση της πανδημίας, παραμένει χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο-πολιτικό φορέα καθώς η αντιπολίτευση πρέπει να λύσει τα δικά της θέματα εξουσίας και εκπροσώπησης. Αυτό, ουσιαστικά, είναι το «ζουμί» της δημοσκόπησης της Prorata στην ΕφΣυν.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης