Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τatar (Κατεχόμενα): Δεν υπαναχωρούμε στο άνοιγμα των Βαρωσίων - Δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα

Τatar (Κατεχόμενα):  Δεν υπαναχωρούμε στο άνοιγμα των Βαρωσίων  - Δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα

Το άνοιγμα του του 3,5% της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ersin Tatar

Σχετικά Άρθρα

Τα ανοίγματα στα Βαρώσια θα συνεχιστούν.
Δεν θα υπάρξει ποτέ πισωγύρισμα», δήλωσε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2021 ο κατοχικός ηγέτης Ersin Tatar , σημειώνοντας για το άνοιγμα του 3,5% της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ότι πρόκειται «για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει στους πρώην κατοίκους και τους δικαιούχους να επιστρέψουν στις περιουσίες τους», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Αυτό θα υλοποιηθεί, όπως πρόσθεσε, μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργήθηκε το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης της περιοχής, το οποίο αντιστοιχεί στο 3,5% των κλειστών Βαρωσίων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση.

Διεθνές Δίκαιο

Όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα Sigmalive.com, την οποία επικαλειται το δημοσίευμα ο κ. Tatar υπογράμμισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηριζόμενη από την ΕΕ και άλλες χώρες, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει αυτή την πρωτοβουλία, και ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι ενήργησαν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για την ΕΕ: Έλλειψη αρχών

Αναφερόμενος στην αντίδραση της ΕΕ για τα Βαρώσια, ο Tatar είπε ότι η ΕΕ, «η οποία δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της προς τους Τουρκοκυπρίους και ποδοπατούσε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, αντιτίθεται τώρα στο άνοιγμα των Βαρωσίων, μιλώντας για το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κρατώντας μια φιλο-ελληνοκυπριακή στάση.
Αυτό αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την υποκρισία και την έλλειψη αρχών από την ΕΕ».

Λύση δύο κρατών

«Δεν θα μάθουμε διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα από εκείνους που περιμένουν ενόσω ο τουρκοκυπριακός λαός σφαγιάζεται, θάβεται σε τάφους σφαγής, αφήνεται χωρίς φαγητό και νερό, και όλα τα δικαιώματά τους καταπατούνται.
Ανεξάρτητα από το τι κάνει ή λέει ο καθένας, η πρόταση μας για λύση που βασίζεται στην ύπαρξη δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών που υποστηρίζεται από τη μητέρα πατρίδα την Τουρκία, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεω», κατέληξε ο κατοχικός ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης