Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η ΕΕ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τους τεχνολογικούς κολοσσούς – Εξωτερική πολιτική για την υψηλή τεχνολογία

Handelsblatt: Η ΕΕ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τους τεχνολογικούς κολοσσούς – Εξωτερική πολιτική για την υψηλή τεχνολογία

Η ΕΕ θέλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη γεωπολιτική των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, επισημαίνεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επαναπροσδιορίσει την εξωτερική της πολιτική και να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στην αυξανόμενη ισχύ εταιρειών του διαδικτύου όπως η Google και το Facebook.
Αυτό προκύπτει από ένα εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), το οποίο επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο

«Οι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας έχουν γίνει ισχυροί παράγοντες, οι οποίοι έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, κάτι που σπάνια συνέβη στο παρελθόν.
Ένας τεκμηριωμένος διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με τον ρόλο και την ευθύνη του είναι σημαντικό μέρος της εξωτερικής ψηφιακής πολιτικής.
Ως εκ τούτου, η ΕΕ σκοπεύει ν' ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας στο Σαν Φρανσίσκο, επισημαίνουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημέρωση από Borrell

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Josep Borrell ενημέρωσε σχετικά τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Handelsblatt.
«Η ΕΕ θέλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη γεωπολιτική των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.

Αυταρχικά καθεστώτα

Η ΕΕ ανησυχεί για το πώς τα αυταρχικά συστήματα χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες ως εργαλεία κοινωνικής παρακολούθησης και καταστολής», αναφέρεται επίσης στο έγγραφο της ΕΥΕΔ , το οποίο δεν αποφεύγει να κατονομάσει την Κίνα:
Η Κίνα έχει κάνει την τεχνολογία βασικό στοιχείο στην επιδίωξή της να αποκτήσει παγκόσμια επιρροή».
Το εν λόγω εσωτερικό έγγραφο καλεί επίσης την ΕΕ να αντιταχθεί σε αυτό και να σφυρηλατήσει διεθνείς συμμαχίες:
«Στρατηγικός στόχος της ΕΕ θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση και η ανάπτυξη της παγκόσμιας υποστήριξης για το όραμα της ανθρωποκεντρικής ψηφιοποίησης με ισχυρά πρότυπα και κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης