Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Red Bull θα πληρώσει 1,8 εκατ. δολάρια για τη σύγκρουση στο Σίλβερστόουν

Η Red Bull θα πληρώσει 1,8 εκατ. δολάρια για τη σύγκρουση στο Σίλβερστόουν
Η σύγκρουση Ferstappen - Hamilton κόστισε στη Red Bull 1,8 εκατομμύρια δολάρια

Η σύγκρουση του Ferstappen στο βρετανικό γκραν πρι με τον Hamilton κόστισε στην Red Bull 1,8 εκατομμύρια δολάρια με «τεράστιες επιπτώσεις» για μια ομάδα που λειτουργεί κάτω από το ανώτατο όριο προϋπολογισμού της Φόρμουλα 1, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Horner.
Στον ιστότοπο της Red Bull, ο Horner αποκάλυψε ότι η θέση του πρωτοπόρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος έσπασε από τον αντίκτυπο του πρώτου γύρου στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Σίλβερστοουν.
Συνέχισε να κατηγορεί τον Hamilton, τονίζοντας η ποινή των 10 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στο νικητή του γκραν πρι και επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν «χάδι»:
«Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικούς και της επιεικούς ποινής, εξετάζουμε όλα τα δεδομένα και έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε επανεξέταση», είπε χαρακτηριστικά ο Horner και συνέχισε:
«Συνεπώς, εξακολουθούμε να εξετάζουμε τα στοιχεία και σκεφτόμαστε όλες τις επιλογές που έχουμε.»

Ο Ολλανδός πιλότος ξεκίνησε τον αγώνα με 33 πόντους πιο μπροστά από τον Hamilton, καθώς πήρε και την pole position του Σαββάτου, αλλά μετά τον αγώνα βρέθηκε να προηγείται μόλις με 8 βαθμούς διαφορά, μετά την επαφή που είχαν τα δύο μονοθέσια στο Copse Corner.
Ο Hamilton προσπάθησε να προσπεράσει από μέσα και ο Ferstappen κινήθηκε απέναντι, με αποτέλεσμα τα οχήματα να συγκρουστούν.
Ο Horner παραπονέθηκε στον υπεύθυνο του αγώνα, Michael Massey, για την οδήγηση του Hamilton και το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolf, κατευθύνθηκε προς τους αγωνοδίκες προτού λάβουν την απόφαση, ακολουθούμενος από τον διευθυντή της Red Bull.
Υπερασπίστηκε τον Φερστάπεν από τις κατηγορίες της Mercedes και του Hamilton ότι είναι «υπερβολικά επιθετικός» οδηγός. «Πρέπει να κοιτάξετε μόνο το γεγονός ότι ο Max έχει μηδενικούς πόντους ποινής στην άδειά του και δεν έχει κριθεί ένοχος για τυχόν εσφαλμένες κρίσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών» επισήμανε ο Χόρνερ και πρόσθεσε:
«Ο 17χρονος "επιθετικός" ρούκι της F1, Ferstappen, στον οποίο αναφέρεται ο Hamilton, δεν είναι ο Μαξ του σήμερα, όπως και ο Hamilton δεν είναι ο ίδιος οδηγός που ήταν όταν μπήκε στο άθλημα.
Είπε ακόμη ότι απογοητεύτηκε από τον τρόπο που ο Βρετανός οδηγός πανηγύρισε τη νίκη του, την ώρα που ο Ferstappen είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης