Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανεμπορίου

Πέτσας: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανεμπορίου
"Σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός, ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο", ανέφερε ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα του λιανεμπορίου και σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία».
Όπως ανέφερε «οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά - σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση, είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός, ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο».
Υπογράμμισε ότι εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Όπως είπε, «οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς».

Τέλος οι περιορισμοί στη Μύκονο τη Δευτέρα 26/7

Σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι θα αρθούν τη Δευτέρα 26/7.
Τόνισε δε, πως τα όποια μέτρα λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση για να προστατέψει τους κατοίκους της, αλλά και τους τουρίστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης