Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Τον Δεκέμβριο του 2021 το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα - Μέτρα για την πανδημία μέχρι το καλοκαίρι του 2022

Μαγιορκίνης: Τον Δεκέμβριο του 2021 το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα  - Μέτρα για την πανδημία μέχρι το καλοκαίρι του 2022
Για το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα 70%
Σχετικά Άρθρα

Στα τέλη του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί στην Ελλάδα το τείχος ανοσίας εκτιμά ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το καλοκαίρι του 2022 θα έχουν τελειώσει οριστικά τα μέτρα κατά της πανδημίας.
«Θεωρώ ότι βλέπουμε τα πρώτα σαφή σημάδια πως η πανδημία γίνεται διαχειρίσιμη.
Αυτή η πορεία πιστεύω θα συνεχιστεί.
Θεωρώ ότι δεν θα χρειάζονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του χρόνου το καλοκαίρι», είπε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Τόνισε πάντως πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε τον ιό να σταματά να κυκλοφορεί το επόμενο έτος.


«Απίθανο να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού»

Όπως εξήγησε αναλυτικότερα, το να φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας όπου ο ιός θα σταματήσει να κυκλοφορεί τελείως, δεν θα γίνει σίγουρα το επόμενο έτος καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν αυτό.
«Να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού είναι εξαιρετικά απίθανο, δεν υπάρχει σενάριο που να δείχνει πως ο ιός θα σταματήσει πλήρως να κυκλοφορεί» σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο πως τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ καλό επίπεδο και όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να νοσηλευτούν.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η πιθανότητα νοσηλείας μειώνεται 20-30 φορές και αντιστοίχως 20-30 φορές μειώνεται και η πιθανότητα θανάτου.
«Άρα μιλάμε για μια φοβερή προστασία που προσφέρει το εμβόλιο σε όσους έχουν εμβολιαστεί».

Οι εμβολιασμοί στο 70% για το τείχος ανοσίας

Ερωτώμενος για το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα 70% .
Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό αυτό θα αποτελέσει «σημείο-κλειδί» για να δούμε δραματική μείωση εισαγωγών ασθενών με Covid σε νοσοκομεία.
Σημειώνεται πως αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη και τρίτη δόση εμβολίου, ο καθηγητής εξήγησε πως αυτό, εφόσον συμβεί, θα ισχύει για τις λεγόμενες «πρωτογενείς αποτυχίες».
Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, ευπαθείς, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένοι ή ηλικιωμένοι πολίτες.
Αυτοί εφόσον χρειαστούν τρίτη δόση, ενδεχομένως θα πρέπει να την πραγματοποιήσουν τέλος του χρόνου ή αρχές του νέου έτους ενώ για όλους τους υπόλοιπους πολίτες είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί το εάν θα χρειαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης