Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι βασικοί μέτοχοι που έβγαλαν εκατομμύρια από πωλήσεις μετοχών - Ποιοι αγόρασαν

Οι βασικοί μέτοχοι που έβγαλαν εκατομμύρια από πωλήσεις μετοχών - Ποιοι αγόρασαν

Αρκετές συναλλαγές έχουν γίνει από την αρχή του έτους και κάποιοι βασικοί μέτοχοι κατάφεραν να πουλήσουν μετοχές εισπράττοντας σημαντικά ποσά

Η άνοδος συγκεκριμένων μετοχών στο ΧΑ έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους βασικούς μετόχους να πουλήσουν πακέτα μετοχών, αυξάνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Παράλληλα κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά και να ικανοποιήσουν μέρος της ζήτησης από ξένους και εγχώριους επενδυτές, αφού οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιούνται θεωρήθηκαν hot.
Επιπλέον ξεχωρίζουν κάποιες κινήσεις, όπως αυτή του Γιώργου Περιστέρη στις μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, αλλά και κάποια stock option που δόθηκαν με σημαντική έκπτωση, μεγαλώνοντας τα πορτοφόλια, στελεχών και βασικών μετόχων.

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Epsilon Net 

Πιο αναλυτικά, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο Γεώργιος Περιστέρης αγόρασε πάνω από 11 εκατ. μετοχές προς 11,20 ευρώ η κάθε μία λόγω αποχώρησης των «Ολλανδών» καταβάλλοντας περί τα 129 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη για να μπορέσει να αγοράσει τις μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πούλησε πάνω από 5,6 εκατ. μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή στα 13 ευρώ την κάθε μία, στο πρώτο τρίμηνο, εισπράττοντας συνολικά περισσότερα από 73 εκατ. ευρώ.
Στο δεύτερο τρίμηνο πούλησε άλλα 4,2 εκατ. μετοχές εισπράττοντας 54,6 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στελέχη της εταιρείας έχουν αποκτήσει μετοχές μέσω του προγράμματος stock option στα 2 ευρώ με τη μετοχή να βρίσκεται σήμερα λίγο κάτω από τα 10 ευρώ.
Πρόκειται για περισσότερες από 1,5 εκατ. μετοχές εκ των οποίων ο κ.Περιστέρης απέκτησε τις 950 χιλ. τεμάχια καταβάλλοντας 1,9 εκατ. ευρώ και σήμερα αξίζουν περίπου 9,5 εκατ. ευρώ.
Η πώληση 175 χιλ. μετοχών της Epsilon Net από τον πρόεδρο της εταιρείας Νικόλαο Μίχο στα 8 ευρώ τη μία του απέφεραν 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ είχε πουλήσει και άλλες 290 χιλ. μετοχές στο πρώτο τρίμηνο προς 4,3 ευρώ τη μία συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Profile - Κρι-Κρι - Ιντρακόμ Κατασκευές - Μυτιληναίος

Στην Profile ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος στις αρχές του 2021 πούλησε περίπου 350 χιλ. μετοχές και προς 1,83 εκατ. ευρώ.
Ο Παναγιώτης Τσίναβος, πρόεδρος της Κρι-Κρι πούλησε στο τέλος του δευτέρου τριμήνου 35 χιλ. μετοχές εισπράττοντας 306 χιλ. ευρώ.
Στην Ιντρακόμ Κατασκευές, το stock option plan έχει ευνοήσει τον Πέτρο Σουρέτη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, αφού αγόρασε 1,34 εκατ. μετοχές προς 0,30 ευρώ η μία ή συνολικά 402 χιλ. ευρώ και σήμερα η μετοχή βρίσκεται πάνω από τα 1,70 ευρώ ήτοι αξία πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ.
Από τους αγοραστές, ξεχωρίζει στο δεύτερο τρίμηνο η δραστηριότητα του κ.Παπαπέτρου στη Μυτιληναίος.
Ο Γενικός Διευθυντής της Μυτιληναίος, Νίκος Παπαπέτρου, από 22 Απριλίου μέχρι 17 Μαΐου πλήρωσε για αγορές μετοχών περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης