Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις συμπλήρωσε πέντε ανοδικές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις συμπλήρωσε πέντε ανοδικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και με χαμηλό τζίρο, πήγε και πάλι υψηλότερα και αυτό μας αρκεί. Αρκετά επιλεκτικοί σήμερα οι επενδυτές, είδαμε και κάποια ήπια «μαστιγώματα» στο κλείσιμο, αφού με λίγα κομμάτια μπορούσαν να κλείσουν υψηλότερα κάποιες μετοχές και να στείλουν το γενικό δείκτη στο υψηλό ημέρας. Βοήθησε κάπως και η πορεία των ξένων αγορών.

Τα μη τραπεζικά βαριά χαρτιά ξεχώρισαν σήμερα και κυρίως η Μυτιληναίος, η Ελλάκτωρ, η Lamda και λιγότερο ΟΠΑΠ, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν. Στις τράπεζες είχαμε μικτές τάσεις με την Εθνική να κλείνει με άνοδο την Alpha Bank αμετάβλητη και στο υψηλό ημέρας, ενώ πιέστηκε η Πειραιώς. Έτσι το ΧΑ συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικά και πλέον είναι στις 870 μονάδες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ενόψει αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, η μετοχή είχε δυνατούς αγοραστές. Αναμένουν καλά αποτελέσματα αύριο το πρωί οι αναλυτές. Στα 14,63 ευρώ και στο +3,76% με όγκο 505 χιλ. τεμάχια. Ξανακοιτάει προς τα υψηλά του ο τίτλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Λόγω Epsilon Net παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα. Αναμένονται καλά αποτελέσματα, λένε οι πληροφορίες και μία πρώτη γεύση θα έχουμε μεθαύριο από την Entersoft. Έγινε πακέτο σήμερα στην ΕΝΤΕΡ για το 1% του συνόλου των μετοχών στα 3,80 ευρώ ανά μετοχή. Καλή εικόνα από αρκετές μετοχές του κλάδου και ήταν ο κλάδος που σήμερα ξεχώρισε.

Στο +7,73% και στα 11,85 ευρώ η Epsilon, Στα 9,10 ευρώ η Space, στα 3,80 ευρώ και στο +5,56% η Entersoft, στο +5,48% η Performance, στα 1,40 ευρώ η Ίλυδα και καλή επίσης εικόνα από Byte.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Φαινόταν η μετοχή, φαινόταν και το δικαίωμα. Πρόσφατες οι αναφορές μας ακόμα και πριν μπουν προς διαπραγμάτευση τα δικαιώματα. Στα 1,2950 ευρώ η μετοχή και στο +4,60% με όγκο 344 χιλ. τεμάχια και στα 0,2440 ευρώ με άνοδο 10,91% το δικαίωμα και μεγάλο όγκο 1,34 εκατ. τεμάχια.

Με επισπεύδουσα την Μαρία Μαύρου ως πληρεξουσία της Τράπεζα Eurobank, εκποιήθηκαν στις 13 Ιουλίου 1.011.344 μετοχές, κυριότητας του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, μέσω της ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ και 338.039 μετοχές, κυριότητας επίσης του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, μέσω της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ.

ΤΙΤΑΝ: Οι insiders είχαν βγει αγοραστές στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στα 16,24 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +1,50% με χαμηλό όγκο.

LAMDA: Και εδώ φαινόταν η διάθεση για να πάει καλύτερα η μετοχή. Με μεγάλο όγκο στο +3,54% και στα 8,20 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Βγήκε μεγάλη εντολή πώλησης για τα δεδομένα της μετοχής στα 1,3850 ευρώ, αλλά οι αγοραστές τα μάζεψαν όλα σχεδόν.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Η Eurobank εκποιεί το ποσοστό του Δημήτρη Κοντομηνά στην εταιρεία. Την είδαμε την εντολή την περασμένη Παρασκευή και την είδαμε για λίγο σήμερα. Σήμερα όμως εκτελέστηκε και ο όγκος αυξήθηκε στα 2,489 εκατ. τεμάχια. Με άλλα λόγια το 29,5% πουλήθηκε στα 0,76 ευρώ ανά μετοχή. Αναμένουμε την ανακοίνωση του αγοραστή. Αν είναι μεταξύ των βασικών μετόχων θα έχουμε δημόσια πρόταση. Ελπίζουμε να μη φύγει άλλη μία μετοχή φθηνά από το ΧΑ.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Με μικρό όγκο στα 4,20 ευρώ και στο +26,5%.

ΓΕΒΚΑ: Καλός όγκος σήμερα και καλή κίνηση. Στα 1,08 ευρώ και στο +5,88% με 43 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης