Τελευταία Νέα
Speculator

Επικυρώθηκε ο πλειστηριασμός για Ναυτεμπορική - Στις 10 Αυγούστου το μεταβιβαστικό συμβόλαιο στον όμιλο Μελισσανίδη

Επικυρώθηκε ο πλειστηριασμός για Ναυτεμπορική - Στις 10 Αυγούστου το μεταβιβαστικό συμβόλαιο στον όμιλο Μελισσανίδη
H διαδικασία θα ολοκληρωθεί και τυπικά στα τέλη Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Αίσιο τέλος είχε η μακροχρόνια περιπέτεια της Ναυτεμπορικής μετά την δικαστική έγκριση του αποτελέσματος του πλειστηριασμού βάσει του οποίου το ενεργητικό του ομίλου περνά στα χέρια του ομίλου Μελισσανίδη που πλειοδότησε.
Ειδικότερα η εταιρεία «Ζοfrank Holding co ltd συμφερόντων της οικογένειας του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη πλειοδότησε για την αγορά της «Ναυτεμπορικής» αντί του ποσού των 7.000.000 ευρώ.
Η προσφορά Μελισσανίδη απείχε σημαντικά από τη δεύτερη της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη που ήταν 3.857.000 ευρώ.
Προσφορές χαμηλότερες για την εταιρεία είχαν καταθέσει επίσης η DoValue και η Τεχνική Ολυμπιακή Κ. Στέγγου .
Υπολογίζεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και τυπικά στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου όπου την λειτουργία της Ναυτεμπορικής θα έχει αναλάβει ο όμιλος Μελισσανίδη.
Το συμβόλαιο
Σε πρώτη φάση και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου θα είναι έτοιμο το μεταβιβαστικό συμβόλαιο που ουσιαστικά αποτελεί το συστατικό στοιχείο μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων.
Στη συνέχεια απομένουν τυπικές λεπτομέρειες όπως η διαδικασία απόλυσης του προσωπικού της εταιρίας που απαιτεί συγκεκριμένες κινήσεις καθώς θεωρείται ομαδική απόλυση και θα πρέπει να τύχει την έγκρισης των συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα ορίσουν εκπροσώπους για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πράξης.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό της εταιρίας σύμφωνα με τα όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ των εργαζομένων και του νέου ιδιοκτήτη θα περάσει στην νέα εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης