Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νέες κινητοποιήσεις στη Ρώμη κατά του πιστοποιητικού Covid-19 – Παρέμβαση της Lega

Ιταλία: Νέες κινητοποιήσεις στη Ρώμη κατά του πιστοποιητικού Covid-19 – Παρέμβαση της Lega
Για την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 έχουν διοργανωθεί διαμαρτυρίες σε 11 ιταλικές πόλεις
Σχετικά Άρθρα

Κινητοποίηση κατά του «πράσινου πιστοποιητικού » -το οποίο σε δέκα ημέρες θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο σε σειρά ιδιωτικών και δημοσίων κλειστών χώρων στους εμβολιασμένους- πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην ιταλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.
Η νέα ογκώδης; διαδήλωση οργανώθηκε και πάλι στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, όπου είχε ήδη πραγματοποιηθεί ανάλογη, το περασμένο Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.
Και αυτή την φορά, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εντάχθηκαν στην κινητοποίηση στοιχεία της νεοφασιστικής ακροδεξιάς, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Παρέμβαση Lega

«Δεν είμαστε αρνητές, αλλά δεν θέλουμε να μας υποχρεώσουν να ζητάμε "πράσινο πάσο" από τους πελάτες μας» δήλωσαν, παράλληλα, εστιάτορες που συνέρρευσαν στην πλατεία.
Αύριο το βράδυ την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 πρόκειται να οργανωθούν νέες πορείες, σε έντεκα ιταλικές πόλεις.
Oι δε απόψεις των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, συνεχίζουν να διίσταναι: η Lega παρενέβη και δήλωσε ότι αντί για το πράσινο πάσο, θα έπρεπε να ζητείται, από τους πολίτες, μόνον μια υπεύθυνη δήλωση.

Κεντροαριστερά και M5S

Αντιθέτως, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος πιστεύει ότι το «πράσινο πάσο», μαζί με τα εμβόλια, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει η χώρα τη δοκιμασία του κορωνοϊού.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Forsa Italia, Silvio Berlusconi , ο οποίος θεωρεί αναγκαίο, όμως, να υπάρξει διάλογος με όσους έχουν αντίθετη γνώμη.
Τα Πέντε Αστέρια, τέλος, δέχονται την αναγκαιότητα του «πράσινου πάσου”, αλλά θα ήθελαν να μην αποφασιστεί, τελικά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης