Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση σοκ από την Διευθύντρια των CDC στις ΗΠΑ: Δεν απέχουμε πολύ που οι μεταλλάξεις θα νικήσουν τα εμβόλια

Προειδοποίηση σοκ από την Διευθύντρια των CDC στις ΗΠΑ: Δεν απέχουμε πολύ που οι μεταλλάξεις θα νικήσουν τα εμβόλια
Η Walensky υποστήριξε η απειλή μιας παραλλαγής ότι θα νικήσει τα εμβόλια είναι ο λόγος που περισσότεροι Αμερικανοί πρέπει να εμβολιαστούν σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον ιό
Σχετικά Άρθρα

Η Δρ Rochelle Walensky Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων τα γνωστά CDC στις ΗΠΑ που έχουν αναλάβει την διαχείριση του Covid 19 και θεωρείται το πιο οργανωμένο δίκτυο νοσοκομείων και μονάδων παγκοσμίως, προειδοποιεί «ο Covid 19 μεταλλάσσεται και ίσως να απέχει μόλις «λίγες μεταλλάξεις» από το να μπορεί να αποφύγει τα εμβόλια.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία που έχουμε για τη δημόσια υγεία και την επιστήμη είναι ο ιός έχει πολλές μεταλλάξεις.
Έχουμε έναν πολύ μεταδοτικό ιό που έχει τη δυνατότητα να αποφύγει τα εμβόλια μας όσον αφορά το πώς μας προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο», δήλωσε η Walensky.
«Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, δεν είμαστε εκεί.
Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά για την προστασία μας από σοβαρές ασθένειες και τον θάνατο.
Αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να προκύψει, ίσως να είμαστε λίγες μεταλλάξεις δυνητικά μακριά, θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεπεράσει τα εμβόλια μας»
Η Walensky υποστήριξε η απειλή μιας παραλλαγής ότι θα νικήσει τα εμβόλια είναι ο λόγος που περισσότεροι Αμερικανοί πρέπει να εμβολιαστούν σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον ιό και τις μεταλλάξεις του.
Περισσότεροι από 163 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 27 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με το CDC.

Οι εμβολιασμένοι να φορούν μάσκα

Το CDC εξέδωσε νέα καθοδήγηση στις 27 Ιουλίου 2021, συμβουλεύοντας τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους εάν «βρίσκονται σε περιοχή με σημαντική ή υψηλή μετάδοση».
Περισσότερο από το 63% των κομητειών στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σημαντικούς ή υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης COVID-19 σύμφωνα με το CDC.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η νέα καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων που ζητάει από τους εμβολιασμένους να φορούν μάσκα είναι ακριβώς αντίθετη από την καθοδήγηση του Μαίου 2021 όπου το CDC ζητούσε από τους πλήρως εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε πολλές άλλες τοποθεσίες.
Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες οφείλεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Delta.
Η παραλλαγή περιελάμβανε περισσότερα από τα μισά κρούσματα από όλες τις νέες λοιμώξεις μέχρι τις αρχές Ιουνίου και τώρα είναι κυρίαρχη στις ΗΠΑ.

Τι δείχνει νέα έρευνα – Εμβολιασμένοι… όπως λέμε ανεμβολίαστοι

Νέα έρευνα σχετικά με τα κρούσματα από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και άλλες χώρες «υποδεικνύει ότι σε σπάνιες περιπτώσεις ορισμένα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta μετά τον εμβολιασμό μπορεί να είναι μεταδοτικά και να διαδώσουν τον ιό σε άλλους» επισήμανε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.
Η έρευνα δείχνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα που προσβάλλονται από την παραλλαγή Delta έχουν το ίδιο ιικό φορτίο ή ποσότητα ιού με τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν την παραλλαγή.
«Αυτή η νέα παράλλαξη είναι ανησυχητική και δικαιολογεί την ενημέρωση των συστάσεων μας», δήλωσε η Walensky.
Το CDC συμβουλεύει ακόμη και εμβολιασμένα άτομα σε περιοχές με «ουσιαστική και υψηλή μετάδοση» του COVID-19, να φορούν μάσκες σε δημόσιους, εσωτερικούς χώρους.
Η υψηλή μετάδοση σημαίνει περισσότερα από 100 κρούσματα ανά 100.000 άτομα για περίοδο 7 ημερών, ενώ σημαντική μετάδοση σημαίνει 50-100 ανά 100.000 άτομα για περίοδο 7 ημερών.

Τα εμβόλια μας κρατάνε μακριά από τα νοσοκομεία

Ο Δρ William Schaffner, καθηγητής ιατρικής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Vanderbilt, δήλωσε ότι η νέα καθοδήγηση έχει νόημα.
«Τα εμβόλια είναι εξαιρετικά για να μας κρατούν μακριά από το νοσοκομείο.
Ωστόσο δεν είναι τόσο καλά όσο η πρόληψη της μόλυνσης και αν πρόκειται να μολυνθείτε, παρόλο που είστε εμβολιασμένοι, μπορείτε επίσης να το μεταδώσετε σε άλλους.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η νέα καθοδήγηση βοηθά στην προστασία των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί και συμβάλλει επίσης στη μείωση της μετάδοσης σε άλλους»,

Συστάσεις FDA προς Pfizer και τη Moderna: Κάντε περισσότερες δοκιμές σε μικρά παιδιά μην προχωρήσει ο εμβολιασμός τους

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ζήτησε από την Pfizer και τη Moderna να επεκτείνουν τις δοκιμές εμβολίων COVID-19 ΣΕ παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν εάν μια σπάνια παρενέργεια με τη μορφή φλεγμονής της καρδιάς είναι πιο συχνή σε νέους, σύμφωνα με αναφορές.
Η FDA ζήτησε από τις δύο φαρμακευτικές εταιρείες να επεκτείνουν τις δοκιμές τους σε ηλικιακές ομάδες 5 έως 11 ετών, ώστε να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 3.000 παιδιά , σύμφωνα με τους New York Times.
Με βάση το ρεπορτάζ η Pfizer βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για να επεκτείνει τις δοκιμές εμβολίων σε μικρότερα παιδιά, με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να λέει στο CNN ότι δεν υπάρχουν ακόμη χρονοδιαγράμματα.
Η Pfizer έχει αναφέρει ότι σχεδίαζε να εγγράψει περίπου 4.500 παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 11 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία σε κλινικές δοκιμές.

Οι παρενέργειες

Σε μια έκθεση για ανεπιθύμητα συμβάντα από τα εμβόλια, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι από τις 19 Ιουλίου, αξιωματούχοι υγείας επιβεβαίωσαν 674 αναφορές μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας 30 ετών και κάτω που έλαβαν εμβόλια COVID-19.
Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός, ενώ η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή της επένδυσης που περιβάλλει την καρδιά.
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αναφέρθηκαν μετά τη λήψη εμβολίων των Pfizer και Moderna, σημείωσε το CDC, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός «και οι συνεργάτες του ερευνούν αυτές τις αναφορές για να εκτιμήσουν εάν υπάρχει σχέση με τον εμβολιασμό COVID-19».
Τον Ιούνιο, η FDA πρόσθεσε μια προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας στον ενημερωτικό δελτίο ασθενών και παρόχων για εμβόλια που βασίζονται στο mRNA της Moderna και της Pfizer.
Τόσο το ενημερωτικό δελτίο της Moderna όσο και της Pfizer αναλύουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου και «ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση».

Ο Covid 19 δεν σκοτώνει τα παιδιά

Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, ο κίνδυνος θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από τον COVID-19 στα παιδιά είναι εξαιρετικά χαμηλός.
Μάλιστα 4 βρετανικά πανεπιστήμια σε μια πολύ ολοκληρωμένη μελέτη τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν ή πεθάνουν νέοι άνθρωποι είναι 0,00020% ή το 99,99980% των νέων ανθρώπων δεν κινδυνεύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης