Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εμβολιασμός ή υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ Covid-19 για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

ΗΠΑ: Εμβολιασμός ή υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ Covid-19 για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Ο πρόεδρος Biden αναμένεται να προχωρήσει στις εξαγγελίες για τα νέα υγειονομικά μέτρα την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
Σχετικά Άρθρα
Την απαίτηση από τους εργαζομένους στις αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες είτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενα τεστ PCR αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το οποίο επικαλείται αποκάλυψη του NBC News την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2021.
Ο Joe Biden πρόκειται να ανακοινώσει τους νέους υγειονομικούς κανόνες, οι οποίοι ακολούθησαν την αναθεώρηση της εσωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου όσον αφορά τη χρήση των μασκών σύμφωνα με τις νέες κατευθύνσεις των CDC, κατά τη διάρκεια ομιλίας την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι της διοίκησης στο NBC.

Μετάλλαξη Delta

Τα νέα μέτρα θα ενεργοποιηθούν άμεσα καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου αντιπροσωπεύει τεράστιο ποσοστό νέων κρουσμάτων της νόσου.
Αξιωματούχοι του τομέα της δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια άλλη αύξηση των νέων κρουσμάτων το φθινόπωρο – με πολλού να κάνου λόγ για τέταρτο κύμα.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 αναθεώρησαν τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. 
Το CDC προτείνει τώρα τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και τα παιδιά να αρχίσουν και πάλι να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε μέρη με υψηλά ποσοστά μετάδοσης Covid, καθώς και στα σχολεία.
Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος Biden είπε ότι «έχει τεθεί προς εξέταση» εάν ο Λευκός Οίκος θα καλέσει όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, καθιστώντας απόλυτο το καθεστώς της υποχρεωτικότητας.

Η αρχή


Μία κυβερνητική υπηρεσία έχει κάνει την αρχή.
Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2021, η Υπηρεσία για τους Βετεράνους ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσεις από τους υγειονομικούς που εργάζονται σε αυτή να εμβολιαστούν.
Ο γραμματέας της υπηρεσίας Denis McDonough δήλωσε ότι ήταν «ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τους βετεράνους ασφαλείς».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μια πηγή εξοικειωμένη με τις συζητήσεις στο Λευκό Οίκο όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δήλωσε στο CNBC εκείνη την εποχή ότι ένα σύστημα «πιστοποιητικού εμβολιασμού» - στο οποίο οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι θα έπρεπε να επιβεβαιώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να συμμορφωθούν με μέτρα ασφαλείας όπως η χρήση μάσκας και τα τακτικά διαγνωστικά τεστ- ήταν «μια επιλογή οποία εξετάζεται μετ’ επιτάσεως», σημειώνεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης