Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος +0,5%, στα 73,87 δολ., για το brent – Kέρδη +1%, στα 72,39 δολ., για το WTI λόγω αποθεμάτων

Πετρέλαιο: Άνοδος +0,5%, στα 73,87 δολ., για το brent – Kέρδη +1%, στα 72,39 δολ., για το WTI λόγω αποθεμάτων

 Ένατη εβδομαδιαία πτώση στις τελευταίες 10 εβδομάδες για τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η αγορά του πετρελαίου την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σύμφωνα με τα οποίατα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ σημείωσαν βουτιά την προηγούμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνει σε σημείωμά του το Market Watch.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου.
Αυτή ήταν η ένατη εβδομαδιαία πτώση στις τελευταίες 10 εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

Συμβόλαια

Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τον προβληματισμό της αγοράς για τη διαμόρφωση της ζήτηση εν όψει του κινδύνου λήψης νέων περιοριστικών μέτρων εξαιρίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 74 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 72,39 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, είχε άνοδο κατά 26 σεντς ή 0,4% στα 74,74 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 35 cents ή 0,5% στα 73,87 δολ. το βαρέλι.

Αποθέματα βενζίνης

Η EIA ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 1,3 εκατ. και 1,6 εκατ. αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης