Football Talk

Κεφάλαιο ΑΕΚ - Άρη: Τι να προσέξουν, η επόμενη μέρα και ο κίνδυνος για μία ολόκληρη σεζόν

Κεφάλαιο ΑΕΚ - Άρη: Τι να προσέξουν, η επόμενη μέρα και ο κίνδυνος για μία ολόκληρη σεζόν

Πρόωρος αποκλεισμός, οικονομικό χάος και μία χώρα στο χείλος του γκρεμού. ΑΕΚ και Άρης αποχαιρέτησαν την Ευρώπη από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και το «BN Sports» αναλύει την επόμενη μέρα τους…

Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα… χειρότερά του και από χθες (29/07) απέδειξε πως υπάρχει και ακόμα πιο κάτω. Το Europa Conference League φάνηκε ως μία «ανάσα» για τις ελληνικές ομάδες, όμως αυτό κατάφερε να διαψεύσει από τις ΑΕΚ και Άρη.

Αμφότερες, πρόσφεραν στο κοινό της χώρας μας, διπλό αποκλεισμό από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της νεοσύστατης διοργάνωσης και πρόσθεσαν ακόμα ένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Η Ένωση δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της άσημης Βελέζ Μοστάρ, η οποία επικράτησε με 2-1 στην Βοσνία, κράτησε το εις βάρος της 1-0 και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Από την άλλη, οι «κίτρινοι» είχαν ηττηθεί με 2-0 στο Καζακστάν από την Αστάνα και το έργο τους ήταν αρκετά δύσκολο στη ρεβάνς. Ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, πήγαν να πετύχουν μία επική ανατροπή, όμως στο 121’, ο Μπίτρι «πάγωσε» την Θεσσαλονίκη και τους άφησε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Ήδη η χώρα μας έχει δύο λιγότερες ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αμφότερες βλέπουν τη σεζόν να ξεθωριάζει πριν καν… ξεκινήσει.

Φώναξαν για… ενίσχυση

Είναι (σχεδόν) σίγουρο, πως εφόσον μία από τις δύο ομάδες έπαιρναν την πρόκριση στην επόμενη φάση, τότε ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα ήταν διαφορετικός. Ωστόσο, οι αδυναμίες φάνηκαν και έγινε ακόμα πιο έντονες, όταν οι εξέδρες δεν πανηγύριζαν μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ είδε τα άκρα της να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Τόσο στα μπακ, όσο και στα εξτρέμ. Ούτε επίθεση ήταν εύκολο να εκδηλώσουν αλλά ούτε και σωστές αμυντικές τοποθετήσεις. Αυτό ήταν και το σημείο που έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στο ματς και τον αποκλεισμό της Ένωσης από την επόμενη φάση. Ταυτόχρονα, ο φιλότιμος Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν μπορεί να προσφέρει αυτό το «παραπάνω» που χρειάζεται ο ελληνικός σύλλογος για να παίρνει τα μεγάλα παιχνίδια.

Όσο για τον Άρη, η θέση του φορ χρειάζεται επίσης άμεσα ενίσχυση. Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε αλλά απέδειξε την αδυναμία του να τελειώνει τις φάσεις, κάτι που στέρησε στους «κίτρινους» σημαντικά γκολ. Φυσικά, υπάρχει η φήμη της απόκτησης του Μούτο για την κορυφή της επίθεσης ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ιτούρμπε για τα εξτρέμ

Οικονομικό χάος προ των πυλών

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα οικονομικά των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Η απουσία του κόσμου, οι χορηγίες και γενικά η κατάσταση, έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τις ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν όλα αυτά τα προβλήματα από τα τηλεοπτικά αλλά και τα έσοδα των προκρίσεων.

Για ΑΕΚ και Άρη, φαίνεται πως το δεύτερο, δεν θα τους βοηθήσει πλέον. Η είσοδος μίας ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι ικανή να γεμίσει τα ταμεία της με σημαντικό ποσό. Για τους δύο ελληνικούς συλλόγους, πλέον τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα, αφού θα περιοριστούν στα έσοδα από το εσωτερικό και όχι από την Ευρώπη. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, τα έσοδα από τον 2ο προκριματικό γύρο είναι μόλις 350 χιλιάδες ευρώ και εφόσον έφταναν στους ομίλους της διοργάνωσης, θα είχαν στα ταμεία τρία εκατ. ευρώ συνολικά.

Ειδικά, τώρα στο μεταγραφικό παζάρι, έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα και έχουν επενδυθεί για την ενίσχυση του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο σχεδιασμός κοιτάει μόνο το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν.

5350506.jpg

Να εκμεταλλευτούν την κόπωση των άλλων!

Μέσα σε όλα τα άσχημα, υπάρχει και ένα καλό για τις δύο ομάδες. Δεν είναι άλλο από το ελαφρύτερο πρόγραμμα που έχουν έναντι των άλλων στην Superleague. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, μετά την πρόκρισή του επί της Νέφτσι Μπακού, θα βρίσκεται σίγουρα σε όμιλο (του Europa Conference League) ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει στον τρίτο προκριματικό γύρο της νεοσύστατης διοργάνωσης, κόντρα στην άσημη Μποέμιανς.

Εάν και ο Δικέφαλος μπει σε ομίλους, τότε Άρης και ΑΕΚ θα έχουν το «μαξιλαράκι» της ξεκούρασης, αφού δεν θα παίζουν μεσοβδόμαδα ματς και δη, ευρωπαϊκούς αγώνες. Το προβάδισμα δεν είναι και τόσο μεγάλο, αν αναλογιστεί κάποιος το βάθος στα ρόστερ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως είναι ένα συν για να κάνουν το κάτι παραπάνω.

5350562.jpg

Μία (ακόμα) μαύρη σελίδα γράφτηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό των ΑΕΚ και Άρη. Μία κατάληξη που μόνο καλό δεν έκανε στην βαθμολογία της UEFA για την χώρα μας. Και για τους δύο συλλόγους, η λύση είναι μονόδρομος. Να μην αφήσουν την χρονιά να καταστραφεί από αυτό και να στήσουν ήδη την… επόμενη.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης