Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκηνές αποκάλυψης με 60 πυρκαγιές να μαίνονται στην Τουρκία

Σκηνές αποκάλυψης με 60 πυρκαγιές να μαίνονται στην Τουρκία
Πρόκειται για φωτιές, που έχουν επηρεάσει περισσότερες από 12 επαρχίες της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Οι μεγάλες πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τις δυτικές ακτές της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και κατακαίοντας σπίτια.
Πρόκειται για φωτιές, που έχουν επηρεάσει περισσότερες από 12 επαρχίες ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin τις χαρακτήρισε εθνική καταστροφή.
Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 60 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Δασών Pakdemirli δήλωσε ότι 4.000 πυροσβέστες, 680 πυροσβεστικά οχήματα, 38 ελικόπτερα, εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρία αεροσκάφη μάχονται για το έργο της κατάσβεσης.
«Ελπίζαμε να περιορίσουμε μερικές από τις πυρκαγιές από το πρωί, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σκηνές αποκάλυψης

Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σκηνές αποκάλυψης μεταδίδοντας εικόνες από το Manavgat στην επαρχία της Αττάλειας.
Ο επικεφαλής επιστήμονας της Υπηρεσίας Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας «Copernicus» Mark Parrington χρησιμοποίησε δορυφορικά δεδομένα για να προσδιορίσει την «θανατηφόρα κλίμακα» των πυρκαγιών και δείχνει ποιες παράκτιες περιοχές επηρεάζονται περισσότερο.
Δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη για το πώς ξεκίνησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η «δολιοφθορά».

a_1.jpg

Δολιοφθορά;

Ο Fahrettin Altun, ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, δήλωσε ότι ξεκινούν «ολοκληρωμένες έρευνες» για την προέλευση των πυρκαγιών.
«Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις επιθέσεις κατά της φύσης και των δασών», έγραψε ο Altun στο Twitter.
Η Τουρκία έχει πληγεί από ένα κύμα καύσωνα όπως και σε μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Στη γειτονική Ελλάδα, οι αρχές προειδοποίησαν το κοινό για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος καύσωνα.
«Ένα δύσκολο καιρικό φαινόμενο έρχεται τις επόμενες ημέρες με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και αρκετές ημέρες καύσωνα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

b.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης