Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην Αχαΐα – Αντίξοες οι συνθήκες

Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην Αχαΐα – Αντίξοες οι συνθήκες
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε γνωστό ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό
Σχετικά Άρθρα

Έκτακτες δηλώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη μεγάλη φωτιά, που μαίνεται στην Αχαΐα και τις προσπάθειες, που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή της.
Σύμφωνα με τον υπουργό, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε γνωστό ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Αντίξοες οι συνθήκες


Γι αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε πως στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, για να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων ή εκδρομέων από τις ακτές.
Στην περιοχή έφτασε ακόμη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τέλος ανέφερε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς μπήκαμε σε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα.
Για τον λόγο αυτό και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης