Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η INTERAMERICAN στον δρόμο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

tags :
Η INTERAMERICAN στον δρόμο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Η εταιρεία παρούσα και στη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η εθελοντική αιμοδοσία στην INTERAMERICAN αποτελεί παράδοση δεκαετιών, αναδεικνύοντας την ευαισθησία για την υγεία και τη διάθεση αλληλεγγύης των εθελοντών εργαζομένων και συνεργατών της γι’ αυτή την «Κατάθεση Ζωής». Με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, η εταιρεία υποστήριξε και φέτος τον θεσμό της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), που σκοπό έχει να αναδείξει το μήνυμα της αξίας της αιμοδοσίας. Η εταιρεία είναι, επίσης, είναι χορηγός της λαχειοφόρου αγοράς που οργανώνει η Ομοσπονδία. Τα έσοδα θα διατεθούν, κυρίως, στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών - μέλη της ΠΟΣΕΑ για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών τους και για την κάλυψη των δαπανών της λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Επιπλέον, η INTERAMERICAN δώρισε πρόσφατα στην ΠΟΣΕΑ ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και μια έδρα αιμοληψίας.
Η διαδρομή της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε φέτος στις 30 Ιουλίου και η INTERAMERICAN συνόδευσε τη φλόγα με τρία οχήματα Βοήθειας (οδικής και ασθενοφόρο) από την αφετηρία - την Μητρόπολη Αθηνών μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τον πρώτο σταθμό της 19ης Λαμπαδηδρομίας. Μετά την τελετή της αφής, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων και εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας με πεζούς λαμπαδηδρόμους, ποδηλάτες και δικυκλιστές. Η τελετή έναρξης οργανώθηκε, με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής και με παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ενώ παρευρέθηκαν ο Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (E.KE.A.) Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ Αντώνης Αυγερινός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαπας και άλλοι εκπρόσωποι Δημοσίων Αρχών και Υγειονομικών Υπηρεσιών. Η φλόγα θα περάσει από πολλές πόλεις της Ελλάδος και στις 15 Οκτωβρίου θα καταλήξει στα Χανιά για την τελετή λήξης.
intera1.png
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) ιδρύθηκε το 1987. Αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση για την αιμοδοσία στη χώρα μας. Έχει μέλη της σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, που προσπαθούν να μετατρέψουν τους αιμοδότες αναπλήρωσης σε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες και αναπτύσσουν δράση συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, τόσο για την Εθελοντική Αιμοδοσία όσο και για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης