Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει στα περί «τουρκικής μειονότητας» η Τουρκία - Η επίθεση σε Ελλάδα για τα δημοτικά σχολεία στη Θράκη

Επιμένει στα περί «τουρκικής μειονότητας» η Τουρκία - Η επίθεση σε Ελλάδα για τα δημοτικά σχολεία στη Θράκη

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έκλεισαν περισσότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας

Σχετικά Άρθρα

Στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη επιμένει η Τουρκία, καταγγέλλοντας αυτή τη φορά ότι η Ελλάδα προχωρά σε κλείσιμο δημοτικών σχολείων.
«Καταδικάζουμε την απόφαση της Ελλάδας να κλείσει άλλα 12 δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα μέτρα λιτότητας και τον ανεπαρκή αριθμό μαθητών» αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έκλεισαν περισσότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και ο αριθμός τους μειώθηκε σε 103.
«Έτσι, έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική της Ελλάδας να κλείσει τα δημοτικά σχολεία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης μέσω "προσωρινής αναστολής" είναι συστηματική.
Από την άλλη πλευρά, στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει παρατηρηθεί ότι τα σχολεία μειονοτήτων εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής σε πολλά άρθρα και γίνονται διακρίσεις» προσθέτει.

Μαθήματα περί... ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, κάνει λόγο για πολιτικές «καταπίεσης» στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ δεν διστάζει να... προσφέρει και μαθήματα περί... ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Καλούμε την Ελλάδα να βάλει τέλος στην πολιτική της που εισάγει διακρίσεις έναντι των μειονοτικών σχολείων, όπως φαίνεται στους τελευταίους νομικούς κανονισμούς.
Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης».
Τέλος υποστηρίζει πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει «τον αγώνα της μειονότητας για τα δικαιώματα της και το δίκαιο» τόσο σε διμερείς επαφές όσο και σε διεθνείς πλατφόρμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης