Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Εκκενώνεται η περιοχή, μηνύματα από το 112 - Έκλεισε η Εθνική Οδός

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Εκκενώνεται η περιοχή, μηνύματα από το 112  -  Έκλεισε η Εθνική Οδός
Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας
(Συνεχής ενημέρωση) Νέα εξαιρετικά τρίτη επείγουσα ειδοποίηση έστειλε το 112 για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία κινείται απειλητικά προς κατοικίες.
Στο μεταξύ, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες ζημιές, καθώς έχει καεί ένα παλιό σπίτι, κάποιες εγκαταστάσεις εκδηλώσεων και ένα στρατόπεδο με έξι καταδρομείς.
Έχουν εκκενωθεί ήδη σπίτια, μια κατασκήνωση και ο οικισμός Αδάμες.
Οι πολίτες καλούνται να φύγουν προς Θρακομακεδόνες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, σε τρία μέτωπα, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων, με τους αρμόδιους να έχουν θέσει την εν λόγω φωτιά σε απόλυτη προτεραιότητα, μια και κύριο μέλημα τους είναι να την οριοθετήσουν το συντομότερο δυνατό και πριν τη δύση του ήλιου, οπότε και δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.
Η φωτιά έχει φτιάξει το δικό της μικροκλίμα, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές.
Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες και 170 οχήματα.
Περί τις 16:30 δόθηκε εντολή για την εκκένωση του οικισμού Αδάμες, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό».
Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν ήδη ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ωστόσο, δεδομένης της πυκνής βλάστησης, η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη από τις επίγειας δυνάμεις. Γι' αυτό και δίνεται έμφαση στις εναέριες δυνάμεις.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι ορατή σε ολόκληρη την Αττική, όπου η ατμόσφαιρα -σε κάποιες περιπτώσεις- είναι αποπνικτική, λόγω και του καύσωνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη σε υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ.


Εκκενώθηκε κατασκήνωση 80 παιδιών

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, εκκενώθηκε η προληπτικά η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης.
Τα περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Αχαρνών

Εφιαλτικές στιγμές περιέγραψε, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπ. Βρεττός, μιλώντας στον Σκάι.
Όπως δήλωσε, ο ίδιος οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι τρία. Το ένα είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, το άλλο πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ το τρίτο, που εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία, είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις με τις δυνάμεις που επιχειρούν να προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα την φωτιά, η οποία όμως έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

Η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ωστόσο πριν από λίγο το άνοιξε κι έκλεισε το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, εκκενώνονται από τους εργαζόμενους μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή.
Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος).


Αναφορές για εκρήξεις

Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, στο σημείο της φωτιάς σημειώθηκαν και εκρήξεις.


Μηνύματα από το 112

Μηνύματα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.
Όπως αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου καλούνται να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
112_5.jpg
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ακόμα ένα μήνυμα.
11222.jpg

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Οινόη-Πειραιάς διέταξε η Πυροσβεστική

Με εντολή της Πυροσβεστικής η κυκλοφορία των συρμών του τρένου στο τμήμα Οινόη - Πειραιάς, εχει διακοπεί.
Καθυστερήσεις και ακυρώσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια προς Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και αεροδρόμιο.Τα δρομολόγια από Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια.



ΑΔΜΗΕ: Επανήλθαν τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης - Σε εξέλιξη το φαινόμενο

Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.
Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Μεσσηνία - Εκκένωση οικισμών - Αναφορές ότι καίγονται σπίτια

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Πυροσβεστική και η αναζωπύρωση της φωτιάς που ξέσπασε χθες Δευτέρα (2/8/2021) σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ Καλαμάτας, κινδυνεύουν σπίτια στην περιοχή όπου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο.
Στο πλαίσιο αυτό, διατάχθηκε προληπτική εκκένωση στο χωριό Λειβαδάκια του ίδιου δήμου.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό.
Όπως τόνισαν οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης, ανάλογα περιστατικά πυρκαγιών είναι κάτι συνηθισμένο μέσα στο καλοκαίρι αρκετά χρόνια τώρα στο ίδιο σημείο.

Πυρκαγιά και στη Μάνη

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο, έχουν εκδηλωθεί από το μεσημέρι λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι σταδιακά ενισχύονται.
Για την αντιμετώπισή τους γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και από τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Η μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η καταστροφή που έχει προκληθεί υπολογίζεται σε 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.
Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τη Ρόδο σε κατάσταση συναγερμού (επίπεδο 5) για αύριο Τετάρτη 4/8 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης