Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι τράπεζες έσπασαν το ανοδικό σερί – Ξεχώρισε ξανά η Ελλάκτωρ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι τράπεζες έσπασαν το ανοδικό σερί – Ξεχώρισε ξανά η Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ενώ τα πήγε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κάποιες επιλεκτικές πιέσεις κυρίως σε Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα αλλά και Μυτιληναίο οδήγησαν προς το τέλος το γενικό δείκτη σε απώλειες με αποτέλεσμα να σπάσει το ανοδικό σερί των 10 συνεδριάσεων. Αρκετά πακέτα είχαμε σήμερα και έφτασαν περίπου τα 10 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο τζίρος να ανέλθει στα 52 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές που ξεχώρισαν ήταν η Ελλάκτωρ και πάλι. Τεράστιος ο όγκος και μεγάλη η δύναμη των αγοραστών. Η άνοδος της Coca Cola επίσης βοήθησε στο να είναι χαμηλές οι απώλειες της αγοράς. Καλή εικόνα και από ΟΤΕ και ΔΕΗ.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Μεγάλη η συζήτηση για το που είναι ο γενικός δείκτης ή ο FTSE 25 και που είναι οι ξένοι. Η ευθύνη βέβαια για τα χάλια μας βαραίνει τις τράπεζες. Άμα δείτε τα διαγράμματά τους θα καταλάβετε πως αν έλειπαν ο γενικός δείκτης θα έλεγε άλλα νούμερα. Οι περισσότερες για παράδειγμα μετοχές είναι σε προ πανδημίας επίπεδα και αυτές που έχουν επηρεαστεί περισσότερο κάπως χαμηλότερα. Άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο. Οι 3 όμως από τις 4 συστημικές και ειδικά η Πειραιώς είναι στα Τάρταρα. Πως να πάει μετά ο γενικός δείκτης στις 1.000 μονάδες. Πρέπει να δώσουν αυτές μεγάλη κίνηση. Έχουν κάποια θετικά νέα και έχουν και ένα discount έναντι των ευρωπαϊκών. Πρέπει να πάρουν μπροστά…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καμιά φορά το ταμπλό φωνάζει και στην περίπτωσή της φώναζε από πριν μπουν τα δικαιώματα. Τακτικές οι αναφορές μας τότε. Τρομερή κίνηση από τους εφοπλιστές και μαθαίνουμε πως «αναγκάζει» τη διοίκηση και τους Ολλανδούς να βγάλουν γρήγορα τα αποτελέσματα της αύξησης. Ίσως σε λίγη ώρα δημοσιευτεί η ανακοίνωση, έλεγαν κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονταν. Οι Ολλανδοί λογικά θα φτάσουν το 33% και μένει να δούμε αν θα δώσουν στους εφοπλιστές αδιάθετα, οι οποίοι ενίσχυσαν το ποσοστό τους. Το κυνήγι των δύο πλευρών για τον έλεγχο ωθεί υψηλότερα τη μετοχή. Στα 1,4950 ευρώ με άνοδο 6,79% και τεράστιο όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια. Ουσιαστικά η τιμή της μετοχής έφτασε εκεί που ήταν πριν αποκοπεί το δικαίωμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέστηκε αρκετά η Alpha Bank αν και στο τέλος κάποιες καλές εντολές περιόρισαν της απώλειες στις τελικές δημοπρασίες. Όμως έμεινε με μεγάλους πωλητές στην τιμή των 1,1270 ευρώ και στο -1,91%. Απώλειες 1,74% για την Εθνική που έκλεισε στα 2,43 ευρώ. Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 2,5090 ευρώ. Απώλειες και για Πειραιώς και με οριακή άνοδο έκλεισε η Eurobank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πιέστηκε ξανά μόλις άρχισε να φτάνει τα υψηλά του και αυτή την τριπλή κορυφή που σχηματίζει το μηνιαίο γράφημα.

FOURLIS: Δεύτερη μέρα όπου οι όγκοι είναι υψηλοί. Μηχανάκι όλη μέρα στα 4,30 ευρώ και πως να πάει υψηλότερα η μετοχή. Στα 4,2850 ευρώ και στο +0,71% με όγκο 282 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Δεύτερο συνεχόμενο limit up, αλλά εδώ βέβαια έχουμε μόνο 10% κίνηση.

INTRALOT: Θετική η είδηση από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αναφορικά με την προσφυγή ομολογιούχων, η οποία και απορρίφθηκε. Έτσι προχωράει κανονικά η ανταλλαγή. Σε υψηλά 18 μηνών η μετοχή και φτάνει και αυτή σε προ πανδημίας επίπεδα.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Νέα ανοδική κίνηση, ενώ θυμίζουμε πως έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση η αύξηση κεφαλαίου και η μείωση της ονομαστικής αξίας από τα 0,44 ευρώ στα 0,10 ευρώ. Επομένως μπορεί να κάνει αύξηση στα τρέχοντα επίπεδα. Δεν ξέρουμε αν θα το κάνει άμεσα, αφού έχει μεγάλο χρονικό διάστημα η διοίκηση ως εξουσιοδότηση για να αποφασίσει.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Μπαίνουν αύριο τα κομμάτια από την απορρόφηση της Γαία Άνεμος και συγκεκριμένα μπαίνουν 14,5 εκατ. νέες μετοχές. Θα φτάσει επομένως και εδώ η αποτίμηση κάπου στα 90 εκατ. ευρώ. Στις κινήσεις για επέκταση που έχουν ανακοινωθεί είναι και η αύξηση κεφαλαίου. Δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα, αλλά αυτό εννοούσε η διοίκηση.

UNIBIOS: Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και πήγε σε νέα υψηλά 2 ετών περίπου.

ΕΚΤΕΡ: Προσπαθεί και πάλι να σπάσει την κρίσιμη περιοχή αντίστασης αλλά για μία ακόμα φορά δυσκολεύεται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης