Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Εκκενώνονται περιοχές, μηνύματα από το 112 - Σε κίνδυνο η ηλεκτροδότηση

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Εκκενώνονται περιοχές, μηνύματα από το 112 - Σε κίνδυνο η ηλεκτροδότηση

Καίγονται σπίτια - Εκκενώθηκαν οικισμοί σε Βαρυμπόμπη - Αδάμες - Θρακομακεδόνες - Ολυμπιακό χωριό 
 

Σχετικά Άρθρα
(Διαρκές upd) Η φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) συνεχίζει να καίει στο δάσος, στους πρόποδες της Πάρνηθας.
Η πυρκαγιά βρίσκεται εκτός ελέγχου ενώ στις 9 μ.μ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τις εξελίξεις .

Χαρδαλιάς (υφ. Πολιτικής Προστασίας): Κρίσιμη η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη με 3 μέτωπα – Μάχη με 81 πυρκαγιές

Την κρισιμότητα της κατάστασης επεσήμανε, με 81 πυρκαγιές να καίνε και 40 ενεργά μέτωπα, κατά την έκτακτη ενημέρωση προς τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των πέριξ κοινοτήτων.
Τρία είναι τα κύρια μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες που καίνε ακόμα, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με 6 μποφόρ ανέμων να πνέουν, ενώ προέκυψαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, και κινδύνεψε και το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 550 πυροσβέστες και 150 οχήματα.
Οι κάτοικοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ για να τους παρέχεται με κρατικά έξοδα κατάλυμα.
Για υπεράνθρωπη μάχη μίλησε εισαγωγικά ο Μ. Χρυσοχοιδης, και για υποδειγματική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
«Ήμουν στο μέτωπο από την αρχή, έχω μόνο λόγια θαυμασμού για όλους».
Παράλληλα τόνισε πως οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Μήνυμα 112 για κατοίκους σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και Μεταμόρφωση - Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 καλώντας όσους βρίσκονται σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
«Αν βρίσκεστε σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού-Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών-Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

Μήνυμα 112 για κατοίκους σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και Μεταμόρφωση -Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές δομές

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στο Μαντούδι Ευβοίας
Πιο συγκεκριμένα έχουν τεθεί σε επιφυλακή:
• Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο
• Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (Παθολογική Κλινική, Μονάδα Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής)
• Το ΓΟΝΚ Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»
• Το Νοσοκομείο Χαλκίδας
• Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου
Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μηχανές, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος ιατρικής Καταστροφών και 10 ασθενοφόρα.

ΑΔΜΗΕ: Σχέδιο Β΄ για την ηλεκτροδότηση των Βορείων Προαστίων λόγω της πυρκαγιάς – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων για να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα Βόρεια Προάστια κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών και όσο μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, σύμφωνα με το ΑΠΕ την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Tο βασικό πρόβλημα είναι ότι λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Βόρεια Αττική, έχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής αλλά και μέσης τάσης του δικτύου, που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι.
Οι γραμμές αυτές τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά, και πλέον τροφοδοτούνται από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών.
Οι βλάβες αυτές προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες περικοπές ηλεκτροδότησης.

Η πυρινη κόλαση


Η φωτιά έχει κάψει σπίτια στη Βαρυμπόμπη και στις Αδάμες, οι οποίες έχουν εκκενωθεί, ενώ και οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων έχουν φύγει από τα σπίτια τους.
Ως τελευταία εξέλιξη σημειώνεται ότι οι Αρχές εκκενώνουν και το Ολυμπιακό Χωριό.
Ακόμη δηλαδή μία περιοχή που βρίσκεται στο δρόμο της πύρινης λαίλαπας που καίει στη Βαρυμπόμπη, εκκενώνεται.
Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Παράλληλα, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία έχει διακοπεί.

Στο νοσοκομείο 7 άτομα

Την ίδια ώρα, επτά άτομα έχουν διακομιστεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με δύσπνοια στο 251.
Το ΕΚΑΒ έχει αυξήσει τον αριθμό των οχημάτων και των πληρωμάτων στην περιοχή, καθώς ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.
Πλέον βρίσκονται εννέα ασθενοφόρα, μια κινητή ιατρική μονάδα και μια μηχανή.

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 21:00 για τις φωτιές

Έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 21.00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Σημειώνεται πως οι μεγάλες φωτιές στις οποίες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη είναι τρεις, σε Βαρυμπόμπη – ΤατόΐΜεσσηνία και Εύβοια.

E73MOD7WEAEB98M-1024x576-1-1024x576.jpg

Μάχη με τον χρόνο 

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές αρχές, μετά την μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη. Στόχος είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς και η οριοθέτηση εντός της ημέρας.
Την ίδια ώρα, νέα εξαιρετικά τρίτη επείγουσα ειδοποίηση έστειλε το 112 περί εκκένωσης της Βαρυμπόμπης και της περιοχής των Θρακομακεδόνων
Στο μεταξύ, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες ζημιές, καθώς έχουν καεί σπίτια, κάποιες εγκαταστάσεις εκδηλώσεων και ένα στρατόπεδο με έξι καταδρομείς.
Έχουν εκκενωθεί σπίτια, μια κατασκήνωση και ο οικισμός Αδάμες.

Η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, σε τρία μέτωπα, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων, με τους αρμόδιους να έχουν θέσει την εν λόγω φωτιά σε απόλυτη προτεραιότητα, μια και κύριο μέλημα τους είναι να την οριοθετήσουν το συντομότερο δυνατό και πριν τη δύση του ήλιου, οπότε και δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι προκειμένου να παρευρεθεί στον προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στην Βαρυμπόμπη.
E73SBe6XICA_xyP-e1627995888418.jpg

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες και 170 οχήματα.
Περί τις 16:30 δόθηκε εντολή για την εκκένωση του οικισμού Αδάμες, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό».
Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν ήδη ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
varympompi-pyrosvestika-7.webp
varympompi23.webpvarympompi21.webp

Ωστόσο, δεδομένης της πυκνής βλάστησης, η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη από τις επίγειας δυνάμεις. Γι' αυτό και δίνεται έμφαση στις εναέριες δυνάμεις.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι ορατή σε ολόκληρη την Αττική, όπου η ατμόσφαιρα -σε κάποιες περιπτώσεις- είναι αποπνικτική, λόγω και του καύσωνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη σε υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Σε κίνδυνο η ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής

Σε κίνδυνο τίθεται η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής καθώς ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο. Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

Διπλή δοκιμασία

Διπλή δοκιμασία αντιμετωπίζει το σύστημα της υψηλής τάσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής τόσο εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη όσο και της υψηλής ζήτησης, η οποία άγγιξε στις 2 το μεσημέρι τα 11.000 MW.

Στο control room του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός με τα στελέχη και τη διοίκηση του Διαχειριστή να επιχειρούν χειρισμούς για την αποφυγή γενικευμένου μπλακ άουτ από το «σοκ» που προκαλούν οι φλόγες και οι καπνοί στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση 80 παιδιών

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, εκκενώθηκε η προληπτικά η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης.
Τα περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Αχαρνών

Εφιαλτικές στιγμές περιέγραψε, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπ. Βρεττός, μιλώντας στον Σκάι.
Όπως δήλωσε, ο ίδιος οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι τρία. Το ένα είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, το άλλο πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ το τρίτο, που εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία, είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις με τις δυνάμεις που επιχειρούν να προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα την φωτιά, η οποία όμως έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

Η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ωστόσο πριν από λίγο το άνοιξε κι έκλεισε το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, εκκενώνονται από τους εργαζόμενους μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή.
Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος).


Αναφορές για εκρήξεις

Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, στο σημείο της φωτιάς σημειώθηκαν και εκρήξεις.


Μηνύματα από το 112

Μηνύματα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.
Όπως αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου καλούνται να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
112_5.jpg
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ακόμα ένα μήνυμα.
11222.jpg

ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Ποια σιδηροδρομικά δρομολόγια αναστέλλονται λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με το ΑΠΕ την Τρίτη 3Αυγούστου 2021
Αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56, 58 και 59 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και ομοίως τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας – Εκκενώνονται οικισμοί

Την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν πριν λίγο οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.
Οι εντολές των πυροσβεστών έχουν προληπτικό χαρακτήρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και παραθεριστές πού βρίσκονται εκεί.
Πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί είδαν τις φλόγες να περνούν τις πρώτες ζώνες άμυνας και να κατευθύνονται προς τους οικισμούς και για αυτό έδωσαν την εντολή για εκκένωση
Ήδη στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από την Εύβοια όσο και από γειτονικούς νομούς καθώς κρίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.
Η περιοχή είναι δασώδης, οι άνεμοι ισχυροί και οι συνθήκες είναι ιδανικές για την επέκταση της φωτιάς ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Εξάλλου, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η κινητοποίηση των δυνάμεων που υπήρξε για τη φωτιά στα Κριεζά έφερε αποτέλεσμα που μέσα σε λίγα λεπτά μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση και πλέον η φωτιά δεν εμπνέει κίνδυνο αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Μεσσηνία - Εκκένωση οικισμών - Αναφορές ότι καίγονται σπίτια


Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Πυροσβεστική και η αναζωπύρωση της φωτιάς που ξέσπασε χθες Δευτέρα (2/8/2021) σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ Καλαμάτας, κινδυνεύουν σπίτια στην περιοχή όπου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο.
Στο πλαίσιο αυτό, διατάχθηκε προληπτική εκκένωση στο χωριό Λειβαδάκια του ίδιου δήμου.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό.
Όπως τόνισαν οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης, ανάλογα περιστατικά πυρκαγιών είναι κάτι συνηθισμένο μέσα στο καλοκαίρι αρκετά χρόνια τώρα στο ίδιο σημείο.

Πυρκαγιά και στη Μάνη

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο, έχουν εκδηλωθεί από το μεσημέρι λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι σταδιακά ενισχύονται.
Για την αντιμετώπισή τους γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και από τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Η μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η καταστροφή που έχει προκληθεί υπολογίζεται σε 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.
Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τη Ρόδο σε κατάσταση συναγερμού (επίπεδο 5) για αύριο Τετάρτη 4/8 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης