Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wuhan: Συναγερμός από τη μετάλλαξη Delta - Τεστ κορωνοϊού στα 12 εκατ. του πληθυσμού της πόλης

Wuhan: Συναγερμός από τη μετάλλαξη Delta - Τεστ κορωνοϊού στα 12 εκατ. του πληθυσμού της πόλης
Πολλές πόλεις στην νότια Κίνα και κάποιες στον Βορρά, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, έχουν αναφέρει μολύνσεις
Σχετικά Άρθρα
Στην πόλη Wuhan της Κίνας, το σύνολο των 12 εκατομμυρίων κατοίκων της, θα υποβληθεί σε τεστ COVID-19, όπως ανέφερε αξιωματούχος την Τρίτη (03/08), σύμφωνα με το Reuters.
Εκεί όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού στα τέλη του 2019, καταγράφηκαν τα πρώτα περιστατικά της μετάλλαξης Delta, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές.
Από τα μέσα Μαΐου, στην Wuhan, δεν υπήρχαν ντόπια κρούσματα κορονοϊού αλλά την Δευτέρα (03/08), οι αρχές επιβεβαίωσαν τρεις νέες περιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα.
«Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι στην πόλη είναι ασφαλείς, σε όλους τους πολίτες θα γίνει τεστ νουκλεϊκού οξέος για να εντοπιστούν τα θετικά κρούσματα και οι ασυμπτωματικές μολύνσεις», ανέφερε ο Lee Yung αξιωματούχος της πόλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.
Τα νέα περιστατικά στην Γουχάν, μαζί με μολύνσεις στις κοντινές πόλεις της Ζινγκζού και Χουανγκάνγκ, από το περασμένο Σάββατο συνδέονται με περιπτώσεις που βρέθηκαν στην πόλη Χουαϊάν στην επαρχία Γιανγκσού, είπε ο αντιπρόεδρος του κέντρου ελέγχου νοσημάτων της επαρχίας της Χουμπέι.
Το ξέσπασμα στην Γιανγκσού, εκτιμάται ότι ξεκίνησε από την επαρχιακή πρωτεύουσα Νανγίνγκ, όπου και εμφανίστηκε η μετάλλαξη Delta μετά από πτήση από τη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο.
Έκτοτε, πολλές πόλεις στην νότια Κίνα και κάποιες στον Βορρά, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, έχουν αναφέρει μολύνσεις.
Ο απολογισμός των τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων στην Κίνα από τις 20 Ιουλίου, όταν εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις στην Νανγίνγκ, μέχρι την Δευτέρα ήταν 414 περιστατικά.
Ωστόσο, δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο εάν όλες οι περιπτώσεις είχαν να κάνουν με την μετάλλαξη Δέλτα ή εάν όλες συνδέονται με την Νανγίνγκ, καθώς οι αρχές κάποιων περιοχών δεν έχουν αποκαλύψει οριστικά αποτελέσματα από τις ιχνηλατήσεις.
Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί τον νέο μεγάλο κίνδυνο για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς επεκτείνεται από τις ακτές, στην ηπειρωτική χώρα. Οι αρχές προχωρούν σε μαζικά τεστ σε όλη την επικράτεια για να εντοπίσουν και να απομονώσουν τα κρούσματα.
Την Τρίτη (03/08), η Κίνα ανέφερε πως 90 νέα περιστατικά καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα, σε σχέση με τα 98 της Κυριακής, σύμφωνσα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).
Από τις νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, οι 61 μεταδόθηκαν τοπικά, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης