Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς (υφ. Πολιτικής Προστασίας): Κρίσιμη η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη με 3 μέτωπα – Μάχη με 81 πυρκαγιές

tags :
Χαρδαλιάς (υφ. Πολιτικής Προστασίας):  Κρίσιμη η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη με 3 μέτωπα – Μάχη με 81 πυρκαγιές

Για υπεράνθρωπη μάχη μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδής

Την κρισιμότητα της κατάστασης επεσήμανε, με 81 πυρκαγιές να καίνε και 40 ενεργά μέτωπα, κατά την έκτακτη ενημέρωση προς τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των πέριξ κοινοτήτων την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Τρία είναι τα κύρια μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες που καίνε ακόμα, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με 6 μποφόρ ανέμων να πνέουν, ενώ προέκυψαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, και κινδύνεψε και το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 550 πυροσβέστες και 150 οχήματα. Οι κάτοικοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ για να τους παρέχεται με κρατικά έξοδα κατάλυμα.

Υπερανθρωπη μάχη

Για υπεράνθρωπη μάχη μίλησε εισαγωγικά ο Μ. Χρυσοχοιδης, και για υποδειγματική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
«Ήμουν στο μέτωπο από την αρχή, έχω μόνο λόγια θαυμασμού για όλους».
Παράλληλα τόνισε πως οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης