Διεθνή

Microsoft: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την επιστροφή στο γραφείο στις 4 Οκτωβρίου 2021

Microsoft: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την επιστροφή στο γραφείο στις 4 Οκτωβρίου 2021

Θα απαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο τόσο από τους προμηθευτές όσο και από τους απλούς επισκέπτες

Σχετικά Άρθρα

Η Microsoft θα απαιτεί από τους εργαζομένους της να είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid, ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος στους εργασιακούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
Επιπλέον, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα απαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στις εγκαταστάσεις της τόσο από τους προμηθευτές της όσο και από τους απλούς επισκέπτες.

Αναβολές

Η ανακοίνωση ήρθε μία εβδομάδα μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις αμερικανικών κυβερνητικών και άλλων τεχνολογικών εταιρειών, καθώς η μετάλλαξη Delta του νέου κορωνοϊού κυριαρχεί πλέον στη χώρα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Microsoft, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας από τις 4 Οκτωβρίου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο πλάνο προέβλεπε άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου, μετά το «κλείσιμο» τον Μάρτιο του 2020. Ανάλογες αναβολές εξήγγειλαν και οι Apple και Google.

Εξ αποστάσεως εργασία

Από τον περασμένο Μάρτιο ελάχιστοι εργαζόμενοι της Microsoft έχουν επιστρέψει στους φυσικούς χώρους εργασίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους περισσότερους να επιλέγουν την τηλεργασία.
Πέρυσι, η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει στους εργαζομένους της να εργάζονται από απόσταση για κάτι λιγότερο από το μισό χρόνο εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι θα είχαν και το δικαίωμα να ζητούν σχετική άδεια από τους προϊσταμένους τους για να εργάζονται μέσω τηλεργασίας εξ ολοκλήρου.

Ειδικοί χώροι

Ειδική μέριμνα για ειδικούς χώρους παραμονής στην εργασία θα υπάρχει για τους εργαζόμενους που επικαλούνται θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους, ενώ φροντίζουν ανοσοκατασταλμένα άτομα ή παιδιά που δεν είναι επιλέξιμα να λάβουν εμβόλιο μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι μέχρι τον Ιανουάριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft αριθμεί 181.000 εργαζόμενους εκ των οποίων στις ΗΠΑ εργάζονται οι 103.000.
Να σημειωθεί ότι Facebook και Google ήδη έχουν ανακοινώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων που θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης