Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη
Δόθηκε εντολή εκκένωσης της Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω της ισχυρής φωτιάς, διότι η φωτιά κατευθύνεται απειλητικά προς την περιοχή.
Ήδη, εστάλη μήνυμα του 112, που καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας.
Για τους πολίτες που δεν διαθέτουν δικό τους όχημα, λεωφορεία μεταβαίνουν στην περιοχή, για να υπάρξει εκκένωση σε ασφαλή απόσταση.
Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη που θέλει να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης στον αρχαιολογικό χώρο.

Εκκενώθηκαν και τα ξενοδοχεία που διέμεναν τουρίστες

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος.
Η κατάσταση, ανέφερε, είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο και ένα άλλο μέτωπο οδηγείται προς τις κοινότητες. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η εκκένωση της Αρχαίας Ολυμπίας όπως και των ξενοδοχείων που διέμεναν τουρίστες, έγινε άμεσα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η Πυροσβεστική κατάφερε να τους απομακρύνει με ασφάλεια. Η πυροσβεστική προσπαθεί να δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω από την αρχαία Ολυμπία, ενώ η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τον Κρόνιο λόφο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007.
Συναγερμός έχει σημάνει και προς την περιοχή του Λαντζοΐου, καθώς ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και έστρεψε την πυρκαγιά προς εκεί, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης.
Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 31 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης