Τελευταία Νέα
Speculator

Τα λάθη 85 εκατ. της Zoom δεν τα πληρώνουν οι ασφαλιστές

Τα λάθη 85 εκατ. της Zoom δεν τα πληρώνουν οι ασφαλιστές
Ογδόντα πέντε εκατομμύρια δολ. συμφώνησε να πληρώσει η Zoom Video Communications Inc, προκειμένου να διευθετήσει δικαστική αγωγή που υπέστη για παραβίαση απορρήτου συνδρομητών –χρηστών
Σχετικά Άρθρα

Ογδόντα πέντε εκατομμύρια δολ. συμφώνησε να πληρώσει η Zoom Video Communications Inc, προκειμένου να διευθετήσει δικαστική αγωγή που υπέστη για παραβίαση απορρήτου συνδρομητών –χρηστών της πλατφόρμας, καθώς και να ενισχύσει τα επίπεδα ασφαλείας της πλατφόρμας.
Το ποσό ή μέρος του ποσού αυτού είναι αμφίβολο αν θα το καταβάλλει αξιώνοντας αποζημιώσεις από ασφαλιστικές.
Η αγωγή διαλαμβάνει ότι η εταιρεία κοινοποιούσε προσωπικά δεδομένα στο Facebook, το Google και το LinkedIn και ότι επέτρεπε σε χάκερς να εισχωρούν σε διαδικτυακές συναντήσεις που διοργανώνονταν μέσω τη πλατφόρμας, αποκαλώντας την τακτική της Zoom ‘Zoombombing’, σύμφωνα με το Business Insurance το οποίο επικαλείται τις πηγές του πρακτορείου Reuters.
Το ποσό που προκύπτει από τον διακανονισμό δεν έχει ακόμα κυρωθεί. Βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και απαιτεί απόφαση από την δικαστική Αρχή της Καλιφόρνιας προκειμένου να εγκριθεί.
Οι συνδρομητές της πλατφόρμας κατά τους όρους του διακανονισμού θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων ίση με το 15% των βασικών τους συνδρομών ή 25 δολάρια, όποιο πόσο είναι υψηλότερο. Άλλοι θα μπορούν να λάβουν έως και 15 δολάρια ανά συνδρομή.

Αποζημιώνουν ή όχι οι ασφαλιστικές για κακή χρήση δεδομένων ;

Σύμφωνα με στέλεχος από την αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που εξειδικεύεται σε cyber ασφαλίσεις και στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, «οι ασφαλιστικές δεν αποζημιώνουν για λάθη που έχουν να κάνουν με λάθος χρήση δεδομένων, ή με χρήση των δεδομένων χωρίς την συγκατάθεση των συνδρομητών ή των χρηστών μίας διαδικτυακής πλατφόρμας».
Η ασφάλιση Cyber κινδύνων είναι μέρος κομμάτι μίας συνολικής στρατηγικής για τη διαχείριση των κινδύνων.
Η ασφάλιση διαδικτυακών κινδύνων δεν μπορεί να εμποδίσει ένα περιστατικό ασφαλείας, μπορεί να βοηθήσει το πρόγραμμα ασφάλειας των πληροφοριών της εταιρίας όταν εμφανίζεται περιστατικό παραβίασης ασφάλειας μειώνοντας τις επιπτώσεις της παραβίασης στους πελάτες, τη φήμη της εταιρίας και το εμπορικό σήμα της.
Η Zoom συμφώνησε να εφαρμόσει δέσμη μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου της ειδοποίησης των χρηστών όταν οι διοργανωτές των συναντήσεων ή άλλοι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων στην διάρκεια των συσκέψεων καθώς και να παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση στους υπαλλήλους σχετικά με την χρήση απορρήτου και το χειρισμό των δεδομένων.

H Zoom δεν δέχτηκε το λάθος της, αποδέχτηκε όμως την απόφαση

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η πλατφόρμα ήταν διατρητή στο Zoombombing, σύμφωνα με τον νόμο της Ομοσπονδίας ο οποίος διασφαλίζει τις ευθύνες του περιεχομένου των διαδικτυακών πλατφόρμων, ωστόσο η Zoom αρνήθηκε να δεχτεί το λάθος της, πλην όμως αποδέχτηκε τους όρους του διακανονισμού του δικαστηρίου.
Η εταιρεία μέσω της πλατφόρμας συγκέντρωσε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από συνδρομές διαδικτυακών συναντήσεων.
Έτσι, οι δικηγόροι των ενάγοντων έκριναν τον διακανονισμό των 85 εκατομμυρίων δολαρίων λογικό, δεδομένου του κινδύνου των δικαστικών διαφορών.
Οι δικηγόροι σκοπεύουν να ζητήσουν αμοιβή ύψους έως και 21,25 εκατομμυρίων δολαρίων για νομικά έξοδα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πελατειακή βάση της πλατφόρμας εξαπλασιάστηκε από τότε που η πανδημία COVID-19 ανάγκασε περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης