Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με όρους διαχείρισης των πυρκαγιών με άπνοια, η κρατική μηχανή απέτυχε παταγωδώς – Οργή πολιτών για την εγκατάλειψη

Με όρους διαχείρισης των πυρκαγιών με άπνοια, η κρατική μηχανή απέτυχε παταγωδώς – Οργή πολιτών για την εγκατάλειψη
Οι πολίτες που είδαν να καταστρέφονται εκατοντάδες περιουσίες ξεχειλίζουν από οργή και κατηγορούν ξεκάθαρα την κρατική μηχανή για την απουσία της
Σχετικά Άρθρα

Οι πυρκαγιές που καταστρέφουν, δασικές και όχι μόνο εκτάσεις, σε όλη την Ελλάδα συγκλονίζουν το πανελλήνιο, επαναφέροντας μνήμες παλαιότερων τραγικών συμβάντων.
Ναι μεν, δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, καθώς η στρατηγική είναι εκκενώστε, κοινώς τρέξτε να σωθείτε αλλά με βάση την οργή των πολιτών στοχοποιείται ξεκάθαρα η κρατική μηχανή που απέτυχε παταγωδώς.
Οι κάτοικοι της Εύβοιας είναι οργισμένοι, στην Βαρυμπόμπη το ίδιο, στην Ηλεία και την Μεσσηνία επίσης.
Οι πολίτες που είδαν να καταστρέφονται εκατοντάδες περιουσίες ξεχειλίζουν από οργή και κατηγορούν ξεκάθαρα την κρατική μηχανή για την απουσία της καθώς εναέρια και επίγεια μέσα είτε έφθασαν στην τελευταία στιγμή, είτε δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Με άπνοια αλλά ακραίες θερμοκρασίες… κατακάηκε όλη η Ελλάδα

Σίγουρα, τέτοιες στιγμές η μικροπολιτική είναι αδιανόητη.
Σίγουρα τέτοιες στιγμές προέχει η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.
Σίγουρα τέτοιες στιγμές όλη η κρατική μηχανή πρέπει να είναι επί ποδός πολέμου για να προστατέψει τα δάση και τις κατοικημένες περιοχές.
Όμως εν μέσω άπνοιας, ο στρατηγός άνεμος που έλεγε πριν χρόνια ο υπουργός Σωτήρης Κούβελας ήταν σύμμαχος.
Οι άνεμοι, ήταν ασθενείς, οπότε η πυροσβεστική μπορούσε να κάνει την δουλειά της αλλά και τα εναέρια μέσα.
Σίγουρα οι θερμοκρασίες ήταν ακραίες γιατί δεν είναι μόνο η ατμοσφαιρική θερμοκρασία αλλά και τα τοπικά φαινόμενα που λόγω της πυρκαγιάς πολλαπλασιάζουν τις θερμοκρασίες, όμως οι πολίτες είδαν αστυνομικούς να επιχειρούν να εκκενώσουν περιοχές αλλά δεν είδαν πυροσβέστες.
Η πυροσβεστική, διασπαρμένη και αποδεκατισμένη.
Οι πυροσβέστες, ήταν ενοχλημένοι, η ΕΜΑΚ χωρίστηκε με άθλιο τρόπο και βασικά και μάχιμα στελέχη εστάλησαν σε άλλες περιοχές – επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί -.
Η ειρωνεία είναι ότι τώρα με τις φωτιές ο κρατικός μηχανισμός ξέχασε τον διαχωρισμό – που οι ίδιοι επέβαλλαν μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και ζήτησαν από τους ανεμβολίαστους της ΕΜΑΚ να σπεύσουν στην Ολυμπία και στον Νομό Ηλείας.
Όταν έσβηναν φωτιές και έδιναν μάχη για να προστατεύσουν περιουσίες, οι πυροσβέστες, οι πολίτες... δεν ρωτούσαν εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.
Οι πολίτες όταν ζητούσαν απεγνωσμένα την πυροσβεστική να έρθει να κατασβέσει φωτιές, δεν ρωτούσαν εάν ήταν εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.
Η κυβέρνηση με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων προκάλεσε και διαίρεσε αχρείαστα την κοινωνία και σε μια τραγική στιγμή που βιώνει ο τόπος, ο έλληνας παραμέρισε τις διαφορές και έπεσε στην μάχη της κατάσβεσης.
Η πολιτεία ήταν αυτή που χώρισε τους πολίτες, δεν ήταν με πρωτοβουλία της κοινωνίας… και αυτό πρέπει να καταγραφεί και να αναδειχθεί και κυρίως να παραδειγματίσει.

Οργή πολιτών

Στην Εύβοια, όσοι πολιτικοί ή αξιωματούχοι εμφανίστηκαν κατανόησαν τι σημαίνει οργή λαού.
Οι πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Το ίδιο συνέβη και στην Βαρυμπόμπη ή στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές.
Το κράτος απέτυχε, αντί να μεριμνήσει να υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυριάρχησε το σχέδιο – το τραγικό σχέδιο – τρέξτε να σωθείτε – καθώς η εκκένωση ήταν το σημείο αναφοράς της στρατηγικής.
Καταστράφηκαν περιουσίες και το κράτος απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση.

Τι καταγγέλλουν οι πολίτες;

Οι πολίτες καταγγέλλουν σοβαρή έλλειψη εναέριων μέσων, τα αεροπλάνα που πετούσαν ήταν ελάχιστα και πήγαιναν μόνο σε επιλεκτικά μέρη και στις περισσότερες περιπτώσεις η αποτελεσματικότητα ήταν απαράδεκτη.
Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επίσης διασκορπισμένες με τους εθελοντές να συνεισφέρουν περισσότερο από ότι οι εξειδικευμένες δυνάμεις.
Σε ορισμένες περιοχές ειδικά στην Εύβοια, η πυροσβεστική εμφανίστηκε μετά από μια ημέρα ή εάν εμφανίστηκε ήρθε, είδε και απήλθε.
Υπήρξε παρουσία αστυνομικών που προφανώς δεν έσβηναν φωτιές και στόχος ήταν η εκκένωση όχι η κατάσβεση ή η προστασία.
Η κρατική μηχανή απέδειξε ότι δεν είχε σχέδιο ή ήταν ανήμπορη να προστατέψει τα δάση ή τις περιουσίες και έσπευσε να πράξει το έσχατο, πως θα φύγουν οι πολίτες από τις περιοχές που κατακάηκαν.
Αυτό δεν είναι σχέδιο, είναι αποτυχία.
Το κράτος τόσα χρόνια, έχει αποδείξει ότι δεν έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.
Απουσιάζουν τα εναέρια μέσα ή τα επίγεια.
Αντί η Πολιτεία να έχει προετοιμαστεί τόσα χρόνια επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά τα ίδια λάθη, οι ίδιες αποτυχημένες πρακτικές με όλες τις κυβερνήσεις και θύμα όλων αυτών των αποτυχημένων, οι πολίτες που βλέπουν να καταστρέφονται για πολλοστή φορά.

Όχι ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε παταγωδώς, όποιος τολμήσει και αναφέρει το αντίθετο, είτε είναι φερέφωνο, είτε πληρωμένος, είτε προσβάλλει τους κατεστραμμένους ανθρώπους που έχουν ξεχειλίσει από οργή.
Το κράτος και οι υποδομές του αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, ανύπαρκτες και ανίκανες να προστατέψουν τα ελληνικά δάση και τις περιουσίες των πολιτών.
Θα παραιτηθεί κάποιος από ευθιξία ή όλοι απλά έχουν αποκτήσει εμμονή με την καρέκλα της εξουσίας και αναφερόμαστε και στους ανώτατους αξιωματικούς και στην πολιτική εξουσία.
Η καταστροφή που έχει συντελεστεί σε όλη την Ελλάδα είναι βιβλική, πρωτοφανής και για την καταστροφή αυτή ευθύνη φέρει ο κρατικός μηχανισμός που απέτυχε παταγωδώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης