Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βόρεια Εύβοια: Πύρινος εφιάλτης για 7η ημέρα - Απειλείται η Ιστιαία - Παρέμβαση εισαγγελέα για πυρκαγιές - Στάχτη 450.000 στρέμματα

Βόρεια Εύβοια: Πύρινος εφιάλτης για 7η ημέρα - Απειλείται η Ιστιαία - Παρέμβαση εισαγγελέα για πυρκαγιές - Στάχτη 450.000 στρέμματα
Οι κάτοικοι σε πολλά χωριά έσωσαν με αυτοθυσία τα σπίτια τους, με την βοήθεια των εθελοντών πυροσεβστών και των πενιχρών πυροσεβεστικών μέσων
Σχετικά Άρθρα

(upd 5) Αντιμέτωπη με τον πύρινο όλεθρο για έβδομη ημέρα βρίσκεται η Βόρεια Εύβοια, με την οικολογική και υλική καταστροφή να είναι πρωτοφανής, καθώς στις φλόγες παραδόθηκαν πάνω από 1.000 σπίτια και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.
Νέες αναζωπυρώσεις στο απόγευμα της Δευτέρας 9 Αυγούστου απειλούν τους οικισμούς στην Βόρεια Εύβοια και εντοπίζονται ανάμεσα στους οικισμούς Γαλατσώνα και Αβγαριά.
Πρόκειται για ένα νέο, μεγάλο μέτωπο που ξεκίνησε από αναζωπύρωση μιας μικρής εστίας και στη συνέχεια εξαιτίας και των ανέμων, έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις
Τα εναέρια μέσα που πετούν στην περιοχή, συμβάλλουν κι αυτά στον περιορισμό του μετώπου που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο , ενώ μάχη να προσεγγίσουν δίνουν και οι επίγειες δυνάμεις.
Αναλυτικότερα, μετά τις 5 μ.μ. είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα.
Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.
boreia-eyvoia-arthro

Τα μέτωπα και οι αντιπυρικές ζώνες

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.
Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.
Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Κοντά στην Ιστιαία

Μάλιστα, νωρίς το μεσημέρι σήμανε ξανά συναγερμός καθώς η φωτιά, που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, έχει φτάσει σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία.
Οι κάτοικοι σε πολλά χωριά έσωσαν με αυτοθυσία τα σπίτια τους, με τη βοήθεια των εθελοντών πυροσεβστών και των πενιχρών πυροσεβεστικών μέσων που είχαν στη διάθεσή τους.
Στην Εύβοια επιχειρούν και πυροσβέστες από τις χώρες της ΕΕ που έστειλαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.
Σημειώνεται ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίο ζητά να ερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Η μάχη των αναζωπυρώσεων

Νωρίτερα, σήμερα έγινε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.
Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.
Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.
Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φωτιές - Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Εις βάθος έρευνα για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας, ακόμη και για ύπαρξη οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με σημερινή (9/8/2021) παρέμβασή του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας με παραγγελία του προς την εισαγγελία Εφετών Αθηνών και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τους ζητεί να συγκεντρώσουν «όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ».
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κοινοποιεί την παραγγελία του προς το Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη, τον οποίο και θα ενημερώνει για την πρόοδο της έρευνας η εποπτεύουσα εισαγγελέας Εφετών.
Αναλυτικά, η παραγγελία του κ. Πλιώτα αναφέρει τα εξής:
«Προς τους κ.κ.:
1) Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος)
2) Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής
Κοιν.: 1) Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων
Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος
2) Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη
Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον (και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας), σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές,με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προανάκρισης κατά το άρθρο 245 παρ. 2 ΚΠΔ, παράλληλα βεβαίως και ανεξάρτητα από τον σχηματισμό των επί μέρους (κατά τόπο) δικογραφιών από τις δικαστικές αρχές και τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Π.Σ., να συγκεντρώσετε όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού(άρθρα 264 παρ. 1 και 265 παρ. 1 στοιχ. β,γ ΠΚ). Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί, σε όλο το εύρος του, το ποινικό δικονομικό οπλοστάσιο (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια, ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεωνκ.λπ) για να ελεγχθεί και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία.
Για την πρόοδο της προανάκρισης κατά το σχηματισμό της συναφούς ποινικής δικογραφίας, η Εποπτεύουσα Εισαγγελέας Εφετών θα ενημερώνει τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Βασίλειος Η. Πλιώτας».

Ο αγώνας των κατοίκων στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας

Εκτός από ισχυρή δύναμη πυροσβεστών που βρίσκεται εκεί, στην όλη προσπάθεια παίρνουν μέρος δεκάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή καθώς γνωρίζουν και το γεωγραφικό ανάγλυφο αλλά και την επικινδυνότητα της περιοχής. Οι ίδιοι έχουν προειδοποιήσει από πολύ νωρίς ότι το τμήμα ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι ένα κρίσιμο τμήμα, από το οποίο δεν πρέπει να περάσει η φωτιά.
Ακόμα την τελευταία ώρα έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Γαλατσών, Μονοκαρυά και Αβγαριά, με κατεύθυνση την Αβγαριά, όπου εκεί προσπαθούν και επίγεια και εναέρια μέσα.
Ισχυρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στα Ελληνικά.
Η οργή είναι διάχυτη, καθώς οι κάτοικοι της Εύβοιας θεωρούν ότι το κράτος εγκατέλειψε το νησί στην τύχη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τη ρίψη νερού σε ευαίσθητα σημεία από τα εναέρια μέσα, καθώς οι καπνοί δεν καλύπτουν μόνο την Βόρεια Εύβοια αλλά έχουν φτάσει μέχρι το Βελούχι της Ευρυτανίας, ενώ η κατάσταση από χθες το απόγευμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας είναι αποπνικτική.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, «η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 620 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 131 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες, από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα, από τη Σερβία με 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ασθενοφόρο και το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ με το Beriev-200.
Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Σταθερό το νότιο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια

Περισσότερο ήρεμη είναι η κατάσταση στο νότιο μέτωπο στην βόρεια Εύβοια.
Εκεί που υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα στον άξονα Φαράκλα- Σπαθάρι- Καλύβια -Τρούπι εκτός από τις ρίψεις που έγιναν από τα αεροσκάφη και ελικόπτερα κυρίως χθες το απόγευμα, όλη νύχτα δούλεψαν, μαζί με τους 200 πυροσβέστες που ήρθαν σε βοήθεια από την Ουκρανία και τη Ρουμανία, δεκάδες έμπειροι κάτοικοι της περιοχής που έχουν σχέση με τη συλλογή του ρετσινιού και την περιποίηση των δασών και όλοι μαζί σταμάτησαν το μέτωπο να μην περάσει τα κρίσιμα σημεία.
«Βοήθησαν τρομακτικά αυτά τα παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό Ρουμανία και Ουγγαρία και μπήκαν μέσα στη φλεγόμενη περιοχή. Δούλευαν ακατάπαυστα μέχρι να αναχαιτίσουν την φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας κ. Αργύρης Λιάσκος.
«Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά γιατί έδωσαν την ψυχή τους και γιατί δούλευαν ακατάπαυστα δίπλα στις φλόγες μέχρι να φανεί αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα κυνηγούσαμε ακόμη τις φλόγες από πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Μας διδάσκουν πολλά», συμπλήρωσε.

Αντιδήμαρχος Μαντουδίου (Εύβοια): Έχουν καεί 450.000 στρέμματα - Τα καμένα σπίτια είναι 1.000

Το μέγεθος της καταστροφής στην Εύβοια από τις πυρκαγιές των τελευταίων 24ωρων περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Σταμούλος.
Όπως είπε στον ΑΝΤ1, «στον Δήμο Μαντουδίου έχουν καεί 450.000 στρέμματα», από τα συνολικά 550.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο Δήμος.
Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές σε σπίτια είπε ότι «στον Δήμο Μαντουδίου, η φωτιά μπήκε μέσα σε όλους τους οικισμούς, εκτός από το Μαντούδι και το Προκόπι. Τα καμένα σπίτια είναι 1.000 μόνο στον Δήμο μας».
Παράλληλα, ο κ. Σταμούλος επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ζητούσαν περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, αλλά δεν εισακούονταν, καθώς ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Ο κ. Σταμούλος είπε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η αποκατάσταση και η στήριξη των πολιτών από το Κράτος λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν που να μείνουν και πώς να ζήσουν, αλλά και ότι «έρχονται πλημμύρες μετά από λίγους μήνες».

Μεγάλες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Τέλος οι μεγάλες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα παρά το γεγονός ότι δεκάδες συνεργεία από διάφορες περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει και αποκαθιστούν τις ζημιές από την πρώτη μέρα. Οι περισσότερες περιοχές της Β. Εύβοιας πέρασαν τη νύχτα χωρίς ρεύμα.
Παράλληλα παρατηρείται πρόβλημα στον εφοδιασμό της περιοχής με καύσιμα καθώς δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων. Τα όποια αποθέματα είχαν τα πρατήρια έχουν ήδη τελειώσει και πλέον η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται προβληματική.

eyboia1.jpg
Δήμαρχος Μαντουδίου: Ολοκαύτωμα

Το μέγεθος της καταστροφής, που συντελείται στην Εύβοια, έδωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, κάνοντας λόγο για ολοκαύτωμα.
«Κινδυνεύουν πλέον και τα Ήλια» είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως παραμένει ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο χωριό Τρούπι.
«Καίει ανεξέλεγκτα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως το άλλο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε μετά τις Ροδιές και πάει προς Ήλια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
«Η φωτιά πέρασε και τα έκαψε όλα», ενημερώνοντας πως μόνο στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης Αγίας Άννας έγιναν 40 εκκενώσεις.
Όπως ανέφερε στο μέτωπο του Τρουπίου, υπάρχει μόνο ένα ελικόπτερο Έρικσον.
Οι ρίψεις εκεί ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί, ανέφερε και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει έλεος.
«Eίμαστε εδώ, θα το παλέψουμε με τους συμπολίτες μας», κατέληξε.


Σπάρτη: Παραμένει σε εξέλιξη η φωτιά στον δήμο Ανατολικής Μάνης - Ξεκινούν το έργο τους οι επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών


«Στην δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας και απέναντι από την Γέρμα καίει ακόμα το μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.
Όπως πρόσθεσε, «το πρωί επιχείρησαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα και μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς, ενώ παράλληλα βρίσκονται στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες και αυτές επιχειρούν».
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «ξεκινούν άμεσα το έργο τους οι επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών», προσθέτοντας ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφού πρώτα κάναμε την καταγραφή των αναγκών, θα αποσταλούν ζωοτροφές, διότι λόγω της φωτιάς έχουν καεί πολλά βοσκοτόπια».
evoia__1_.webp

Πύργος: Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Ηλεία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις δημοτικές ενότητες

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες άλλες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν.
Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».
0902f2df-a515-4c07-977e-bfafb46c2182.webp
Σε ετοιμότητα οι υγιειονομικές δομές

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές δομές των περιοχών που πλήττονται από πυρκαγιές στην Εύβοια.
Ήδη, το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει πυρόπληκτους πολίτες, καθώς πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή τους (κλίνες, κλιματισμός, φύλαξη, καθαριότητα κλπ).
Ειδικότερα, μετά από επικοινωνία του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου και υπό το συντονισμό της 5ης ΥΠΕ:

  • 4 επιπλέον ασθενοφόρα, επανδρωμένα με ιατρικό προσωπικό, ενισχύουν την περιοχή της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια, τα οποία θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον Αγιόκαμπο, απ΄ όπου μεταφέρονται πολίτες με πλωτά μέσα προς Αιδηψό
  • Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, στην περίπτωση που θα μεταφερθούν στη Σκιάθο πολίτες από το λιμάνι του Μαντουδίου.
  • Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έτοιμο να δεχθεί άμεσα για φιλοξενία 52 πυρόπληκτους πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (με δυνατότητα αύξησης σε 90).
voreia_evia.JPG


Σε Χαλκίδα και Αιδηψό κλμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών

Σε Χαλκίδα και Αιδηψό για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, μεταβαίνουν, με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας αποτελούμενα από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
Τα κλιμάκια προέρχονται από το ΨΝΑ και το δίκτυο ΝΠΙΔ της Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες που φιλοξενούνται προσωρινά στα κλειστά γυμναστήρια και τα ξενοδοχεία της περιοχής.
Η δράση θα εξακολουθήσει για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Οι καμένες εκτάσεις στην Εύβοια

 
Ανανεωμένες εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Forest Fire Information System (FFIS), έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Συγκεκριμένα, όπως εκτιμά, η έως τώρα καμένη έκταση στην στην Εύβοια είναι 19.794 εκτάρια (197.940 στρέμματα).
fa2_1.JPG

9_4.jpg

00b1e210-9001-48b8-bc41-8d226f506b89_1.webp

mes.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης