Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Inform Λύκος – Βελτίωση πωλήσεων

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Inform Λύκος – Βελτίωση πωλήσεων
Βλέπει ευκαιρίες από τη γρηγορότερη μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων η διοίκηση
Σχετικά Άρθρα

Καλά σε τζίρο αλλά φτωχά σε κερδοφορία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Inform Λύκος.
Ο όμιλος αύξησε τις πωλήσεις του κατά 3,2% και ανήλθαν στα 34,7 εκατ. ευρώ από 33,6 εκατ. ευρώ.
Το μικτό κέρδος μειώθηκε οριακά διαμορφούμενο στα 5,94 εκατ. ευρώ από 5,98 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA υποχώρησαν 7,1% και κατήλθαν στα 3,2 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ.
Οι αυξημένες αποσβέσεις περιόρισαν τα κέρδη προ φόρων στις 296 χιλ. ευρώ από 609 χιλ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη κατήλθαν στις 113 χιλ. ευρώ από 363 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 68,6%.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 30,8 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στα 34,8 εκατ. ευρώ, επομένως διαπραγματεύεται με p/bv κάτω από τη μονάδα.
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 44,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τραπεζικές τα 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 2,1 εκατ. ευρώ.
Μόλις τις 504 χιλ. ευρώ ήταν οι εισροές από λειτουργικές ταμειακές ροές και λόγων των επενδύσεων οι εκροές από επενδυτικές δραστηριότητες ήταν στα 2,9 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας λίγο το δανεισμό και περιορίζοντας τα ταμειακά διαθέσιμα.
Η διοίκηση σημειώνει πως ο Όμιλος έχοντας αποδείξει τη δυνατότητα προσαρμογής στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες και απρόβλεπτες συνθήκες της Ευρωπαϊκής αγοράς που δραστηριοποιείται αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και παράλληλα βλέπει ευκαιρίες από τη γρηγορότερη μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αναμένει την ομαλοποίηση της αγοράς το 2021, ώστε να καταγραφεί στους δείκτες ανάπτυξης η σημαντική προσπάθεια που γίνεται από όλες τις ομάδες του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης