Football Talk

Ολυμπιακός: Η ευρωπαϊκή ισοπαλία εντός έδρας δεν του… ταιριάζει!

Ολυμπιακός: Η ευρωπαϊκή ισοπαλία εντός έδρας δεν του… ταιριάζει!

Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν την πρόκριση επί της Λουντογκόρετς με την παράδοση να είναι… κατά τους!

Σχετικά Άρθρα

«Δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο πέρα από το ότι εκπροσωπούμε τον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League κόντρα στην Λουντογκόρετς. Βέβαια, ο Πορτογάλος προπονητής δεν έρχεται απλώς αντιμέτωπος με τον βουλγάρικο σύλλογο αλλά και με μία κακή… παράδοση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 1-1 στο πρώτο ματς, στον Πειραιά και οι οιωνοί μόνο… καλοί δεν είναι. Συγκεκριμένα, την μοναδική φορά που συνέβη σε προκριματικό γύρο, ήταν κόντρα στην Χαποέλ Μπερ Σεβά, όταν και πραγματοποιήθηκε ένας από τους πιο ντροπιαστικούς αποκλεισμούς στην ιστορία της ομάδας.

Ο «εφιάλτης» των Ισραηλινών…

Η ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξυπνάει μόνο εφιάλτες για τον Ολυμπιακό. Ο ελληνικός σύλλογος αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία τους ισόπαλοι εντός έδρας στο πρώτο ματς των ευρωπαϊκών προκριματικών. Στην παρθενική φορά που συνέβη, αντίπαλος ήταν η Χαποέλ Μπερ Σεβά στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ενόψει της σεζόν 2016/17.

Στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να πάρει νίκη, με τους Ισραηλινούς να διατηρούν το 0-0 και να αφήνουν τα πάντα ανοιχτά για την χώρα τους. Στη ρεβάνς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ούτε εκεί, με τον Σιρ Τζεντέκ να δίνει την πρόκριση στην ομάδα και τον αποκλεισμό-σοκ για τον ελληνικό σύλλογο.

Πρωτόγνωρη κατάσταση για τον Μαρτίνς!

Για τον Πέδρο Μαρτίνς, η κατάσταση είναι… πρωτόγνωρη. Ο Πορτογάλος τεχνικός συνηθίζει στον Πειραιά, να «τελειώνει» τη υπόθεση της πρόκρισης και να μην αφήνει περιθώρια για την ρεβάνς. Συγκεκριμένα, τόσο με Λουκέρνη και Μπέρνλι στην πρώτη του σεζόν για τα προκριματικά του Europa League, όσο και με τις Κρασνοντάρ, Ομόνοια και Νέφτσι Μπακού για το Champions League, είχαν σκορ που έδινε μεγάλη άνεση στους «ερυθρολεύκους».

Ωστόσο, με την Λουντογκόρετς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά παραλίγο να χάσει αν δεν υπήρχε ο Αγκιμπού Καμαρά στο 87ο λεπτό. Βέβαια, ο έμπειρος τεχνικός του ελληνικού συλλόγου είναι αήττητος στην συγκεκριμένη διαδικασία, ωστόσο δεν θέλει το σερί του να σταματήσει στην Βουλγαρία. Και, εννοείται, πως κανείς δεν θα ήθελε να επαναληφθεί ότι έγινε στο Ισραήλ πριν από πέντε χρόνια.

Η πρόκριση δίνει… ομίλους Europa League και ηρεμία!

Για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, το ενδεχόμενο αποκλεισμού, είναι αρκετά «τοξικό» για τον σύλλογο. Τα εσωτερικά προβλήματα θα είναι μεγαλύτερα από έναν απλό αποκλεισμό. Αυτό δεν θέλει με τίποτα να συμβεί κανείς μέσα στην ομάδα. Ταυτόχρονα, με την πρόκριση, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μία θέση στους ομίλους του Europa League.

Μαζί και αυτό, έρχεται και η ηρεμία σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Τα play off είναι ένα βήμα μακριά από τα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αρκετοί ποδοσφαιριστές θα το δουν ως ένα έξτρα δελεάρ για να πουν «ναι».

5352828.jpg

Εννοείται, πως η πρόκριση θα δώσει και ανάσα στην βαθμολογία της Ελλάδας, στον αγώνα που δίνουμε για να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή θέση. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται απέναντι σε έναν καλό και διαβασμένο αντίπαλο, αλλά και στον εφιάλτη του Ισραήλ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης