Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναδάσωση των καμένων και όχι εμφάνιση ανεμογεννητριών – Μια πρόταση προς Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ

Αναδάσωση των καμένων και όχι εμφάνιση ανεμογεννητριών – Μια πρόταση προς Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ
Ταυτόχρονα να δεσμευτούν ότι όπου υπάρχει κατεστραμμένο δάσος από πυρκαγιά να μην ανεγερθεί καμία ανεμογεννήτρια κανένα αιολικό πάρκο, να αποτελέσει ένα κώδικα τιμής του ελληνικού επιχειρείν.
Σχετικά Άρθρα

Η κοινωνία κοχλάζει, οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών έχουν υποστεί βιβλική καταστροφή.
Ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος στην Βόρεια Εύβοια καταστράφηκε ολοσχερώς.
Και όχι μόνο σε πολλές περιοχές υπήρξαν πραγματικά ασύλληπτες καταστροφές, καθώς το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ανίκανο να διαχειριστεί τις πυρκαγιές, δεν είχε σχέδιο και ως συνήθως το κράτος σε όλες σχεδόν τις μεγάλες κρίσεις είναι ανεπαρκές….
Οι πολίτες που έμειναν πίσω και δίνουν αγώνα ζωής στα καμένα, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν την ζωή τους και να συμβάλλουν ως μέλη των τοπικών κοινωνιών στην ενεργοποίηση της οικονομίας…
Ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους ιδιώτες, δηλαδή τους επιχειρηματίες να συμβάλλουν στην αναδάσωση.
Οι ανεμογεννήτριες είναι ξεκάθαρο ότι η καθολική πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών δεν τις θέλει, όπως και δεν τις θέλουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας.
Οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι 3 – προφανώς όχι μόνο 3 - αλλά κατά βάση οι ισχυροί παίκτες είναι η Τέρνα Ενεργειακή, ο Μυτιληναίος και ο Ελλάκτωρ με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Οι εταιρίες αυτές θα πρέπει να αναλάβουν μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής συμβολικότητας πρωτοβουλία να αναδασώσουν μέρος των δασών της Βόρειας Εύβοιας, ώστε να κερδίσουν και τις τοπικές κοινωνίες που δεν αντιμετωπίζουν θετικά τις ανεμογεννήτριες.
Ταυτόχρονα να δεσμευτούν ότι όπου υπάρχει κατεστραμμένο δάσος από πυρκαγιά να μην ανεγερθεί καμία ανεμογεννήτρια κανένα αιολικό πάρκο, να αποτελέσει ένα κώδικα τιμής του ελληνικού επιχειρείν.
Οι πολίτες μπορεί να μην το ξέρουν ή να το αμφισβητούν αλλά υπάρχει εταιρικός κώδικας τιμής, οι επιχειρηματίες σέβονται κάποιους κανόνες και νομίζουμε ότι είναι μια άριστη ευκαιρία ώστε να στείλουν ένα κοινό μήνυμα οι μεγάλες εταιρίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πρωτίστως η κυβέρνηση, τηρώντας το Σύνταγμα άρθρο 117 παράγραφος 3 και σεβόμενη τους πολίτες που έχουν καταστραφεί και ξεχειλίζουν από οργή να απαγορεύσει ρητά χωρίς καμία εξαίρεση – να αποτελέσει απαράβατο κανόνα – την ανέγερση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις.

Που να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες;

Για να εγκατασταθεί μια ανεμογεννήτρια απαιτούνται σαφείς όροι, μελέτες και το κυριότερο να αποδειχθεί ότι ο ροή του αέρα θα είναι τέτοια ώστε οι έλικες να βρίσκονται εν κινήσει.
Οι ιδιωτικές ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετηθούν σε δημόσιο έδαφος κυρίως σε περιοχές με μηδενική βλάστηση ή σε βουνά όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Οι ανεμογεννήτριες δεν θα πρέπει να στοχοποιηθούν και να δαιμονοποιηθούν αλλά για να αποτραπεί η όξυνση της αρνητικής προδιάθεσης της κοινωνίας θα πρέπει κάποιοι κανόνες να γίνουν σεβαστοί.
Ορισμένοι πολίτες που πιστεύουν στην πράσινη ανάπτυξη υποστηρίζουν τις ανεμογεννήτριες.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στα δάση μπορεί να εμφανίζονται οι ανεμογεννήτριες και μάλιστα επειδή για να φθάσουν στο κατάλληλο σημείο θα διανοίξουν δρόμους προστατεύουν το περιβάλλον.
Προφανώς και αυτή η επιχειρηματολογία επιδέχεται έντονης κριτικής από άλλους που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται δρόμοι για να ανεμογεννήτριες αλλά αντιπυρικές ζώνες.
Έχετε διερωτηθεί γιατί δεν τις θέλουν οι τοπικές κοινωνίες που βιώνουν την πράσινη ανάπτυξη γιατί είναι μέρος αυτής της ανάπτυξης;
Ότι θα έρθει η ανεμογεννήτρια και θα δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες είναι αέρας κοπανιστός.
Η βιωματική εμπειρία που έχουμε στην Μάνη είναι ξεκάθαρη με τις ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν, μηδενικό το όφελος στις τοπικές κοινωνίες.
Η απόδειξη όλων αυτών;
Έχετε διερωτηθεί πόσους εργαζομένους έχουν τα αιολικά πάρκα μετά την κατασκευή τους;
Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι ομάδες security δηλαδή φύλαξης για δολιοφθορές;
Γιατί απλά οι τοπικές κοινωνίες εναντιώνονται και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν υπάρξει πολλά κρούσματα, είτε σε κεραίες παρακολούθησης, είτε ακόμη και σε ανεμογεννήτριες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης