Football Talk

ΠΑΟΚ – Ριέκα 1-1: Γλύτωσε στις καθυστερήσεις, πάει στη ρεβάνς για την πρόκριση! (video)

ΠΑΟΚ – Ριέκα 1-1: Γλύτωσε στις καθυστερήσεις, πάει στη ρεβάνς για την πρόκριση! (video)

Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης κατάφερε να γλυτώσει το κάζο ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν την Ριέκα στα… χασομέρια με αυτογκόλ (1-1), και να «σώζουν» την παρτίδα, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, στα play off του Conference League.

Πολλές ήταν οι καλές στιγμές που απώλεσε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ριέκα στην Τούμπα, όμως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν, έστω και στην τελευταία φάση να ισοφαρίσουν το γκολ του Λεπίνιτσα, με… αυτογκόλ, και πλέον ταξιδεύουν στην Κροατία, με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να αποτελέσουν την πρώτη ελληνική ομάδα, με συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο, την μεγαλύτερη ευκαιρία η Ριέκα

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε από νωρίς την πρόθεσή του να πιέσει ψηλά, να έχει την κατοχή της μπάλας, και με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ απείλησε σε δύο περιπτώσεις, δίχως όμως η Ριέκα να χρειαστεί κάποια «μεγάλη» απόκρουση από τον τερματοφύλακά της.

Απεναντίας, οι Θεσσαλονικείς αγχώθηκαν δικαιολογημένα στο 18ο λεπτό. Ο Τόμετσακ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης προέβη σε μία εντυπωσιακή απόκρουση, πιάνοντας… και ο ίδιος το κεφάλι του, όταν συνειδητοποίησε το «μέγεθος» της απόκρουσης που είχε μόλις πραγματοποιήσει.


Το προβάδισμα της Ριέκα και η λήξη του πρώτου μέρους με σωρεία λαθών

Μπορεί να κάνουμε λόγο για μόνο μία ευκαιρία, αλλά όπως φάνηκε, μία στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ματς. Ο ΠΑΟΚ έχασε την συγκέντρωσή του, η Ριέκα βελτιώθηκε αισθητά, και ξεκίνησε να «πατά» με αξιώσεις στην περιοχή των «ασπρόμαυρων».

Κάπως έτσι, επετεύχθη και το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συνέχισε μία… σωρεία λαθών, ο Λεπίνιτσα «τρίτωσε» τα σουτ των Κροατών στο 33ο λεπτό, και αυτή την φορά ο Έλληνας γκολκίπερ δεν είχε απάντηση.



Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ απείλησε μόνο με τον Σβιντέρσκι, και το 1-0 του ημιχρόνου υπέρ της Ριέκα, προβλημάτισε αισθητά τον Ράσβαν Λουτσέσκου.

Με το «πόδι στο γκάζι» και πάλι στο ξεκίνημα, τεράστιες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές Βιερίνια, Κούτριτς και Σβαμπ

Αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση, και να διπλασιάσει τις επικρατήσεις του στην Τούμπα, παρουσιάστηκε με το ξεκίνημα της «επανάληψης» ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έβγαλε απίστευτη ενέργεια στο ματς, και δεν άφησε την Ριέκα να πιστέψει πως μπορεί να φύγει με τη νίκη.

Παρόλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς προδόθηκαν από την αστοχία τους. Ο Σβιντέρσκι πλάσαρε εκτός στο 52ο λεπτό, ο Κούτριτς, όπως και ο αρχηγός του, Βιερίνια νωρίτερα, αστόχησε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, και στο… δίλεπτο-φωτιά του ΠΑΟΚ, ο Σλοβένος αποτέλεσε και πάλι αρνητικό πρωταγωνιστή.


Αρχικά, οι Κροάτες αποσόβησαν με υπέρ προσπάθεια το τελείωμα του Σβαμπ στο 68ο λεπτό, και εν συνεχεία δεν κατόρθωσε ούτε ο Σβιντέρσκι, ούτε ο Βιερίνια, ούτε ο Κούρτιτς να ισοφαρίσουν από πλεονεκτικές θέσεις.


Απίστευτη εξέλιξη και ισοφάριση στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ

Απίστευτη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει μέχρι και το τέλος, και εν τέλει να… ανταμείβεται, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Έπειτα από συνεχόμενα κόρνερ, ο Γκάλοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 94ο λεπτό των καθυστερήσεων και στέρησε από την ομάδα του, τόσο τη νίκη, όσο και την… πρώτη επικράτηση της ιστορίας της απέναντι σε ελληνική ομάδα.


ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
 Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31’ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (90’ Εσίτι), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (72’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (72’ Μουργκ), Καντουρί (90’ Καγκάβα), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκαλό, Ζοάο Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Τόμετσακ (72’ Μπούσνιακ), Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Λεπινίτσα, Τσερίν (76’ Λίμπερ) , Πάβισιτς, Αμπέμ, Αμπάς (90’ Όμπρεγκον)

Θυμηθείτε όσα έγιναν στην Τούμπα, λεπτό προς λεπτό, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ριέκα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης