Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Μεγάλη αύξηση στα αντισώματα με 2η δόση του εμβολίου για την covid-19

Johnson & Johnson: Μεγάλη αύξηση στα αντισώματα με 2η δόση του εμβολίου για την covid-19
Η Johnson & Johnson θα υποβάλει τα δεδομένα στον FDA
Σχετικά Άρθρα
H ενισχυτική δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της covid-19, αυξάνει δραματικά τα επίπεδα αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη.
Η Johnson & Johnson θα υποβάλει τα δεδομένα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η οποία αξιολογεί παρόμοιες μελέτες από την Pfizer και τη Moderna.
Εάν εξουσιοδοτηθεί από τον οργανισμό, η κυβέρνηση του Joe Biden θα χορηγήσει τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων, οκτώ μήνες μετά την πρώτη δόση, σύμφωνα με τους New York Times.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson απουσίαζε από το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων, το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Αλλά με τα νέα δεδομένα, η εταιρεία ελπίζει να αποτελέσει μέρος της αρχικής διανομής των επιπλέον δόσεων, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.
«Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας μια πιθανή στρατηγική για το εμβόλιο Johnson & Johnson έναντι της Covid-19, με μία δεύτερη ενισχυτική δόση, 8 μήνες και πλέον μετά τον πρώτο εμβολιασμό», δήλωσε ο Δρ Mathai Mammen, επικεφαλής της Janssen Research & Development στην Johnson & Johnson.

Αποτελεσματικότητα και μετάλλαξη Δέλτα

Η Johnson & Johnson πραγματοποίησε την κλινική της δοκιμή πριν την ευρεία επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα πόσο καλά λειτούργησε το εμβόλιο ενάντια στην εξαιρετικά μεταδοτική μορφή του ιού.
Αλλά σε μελέτη που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, νοτιοαφρικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δόση του εμβολίου Johnson & Johnson ήταν έως και 95% αποτελεσματική έναντι του θανάτου από τη μετάλλαξη Δέλτα και μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 71%.
Στη νέα μελέτη, η Johnson & Johnson παρακολούθησε 17 εθελοντές από την περσινή κλινική δοκιμή.
Έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, το επίπεδο των αντισωμάτων τους είχε αλλάξει ελάχιστα.
Αυτό είναι διαφορετικό από το μοτίβο που παρατηρείται με τα εμβόλια Moderna και Pfizer-BioNTech.
Αυτά τα εμβόλια αρχικά παράγουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων, αλλά τα επίπεδα τους στη συνέχεια μειώνονται για αρκετούς μήνες.
Όταν οι εθελοντές στη δοκιμή Johnson & Johnson έλαβαν ενισχυτικό εμβόλιο σε έξι μήνες, τα αντισώματα τους κατά του κορωνοϊού αυξήθηκαν εννέα φορές υψηλότερα από ό,τι μετά την πρώτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης