Football Talk

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς: Στους ομίλους του Conference League η ομάδα του Γιβραλτάρ με τους 33.679 κατοίκους

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς: Στους ομίλους του Conference League η ομάδα του Γιβραλτάρ με τους 33.679 κατοίκους

Έγραψε ιστορία η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς με την είσοδό της στους ομίλους του Conference League εκπροσωπώντας το Γιβραλτάρ στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

«Τι βρίσκεις αν συναντήσεις δύο αστυνομικούς, έναν εργάτη, έναν ναυτιλιακό πράκτορα, έναν τελωνειακό και έναν δημόσιο υπάλληλο; Τη ραχοκοκαλιά της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς». Έτσι άρχιζε το άρθρο του ο Στίφεν Μιλς στο skysports μετά την νίκη-έκπληξη της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς απέναντι στη Σέλτικ το καλοκαίρι του 2016. Τότε η πρόκριση μπορεί να μην είχε έρθει απέναντι στους «Κέλτες» στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά πέντε χρόνια μετά γράφτηκε ιστορία με την πρόκριση της Λίνκολν στους ομίλους του Europa Conference League.

Από το βράδυ της Πέμπτης (26/08) η Λίνκολν εξασφάλισε την είσοδό της στους ομίλους του Conference League με τη νίκη της στην παράταση με 3-1 απέναντι στη Ρίγα. Αυτό σημαίνει πως το Γιβραλτάρ θα έχει για πρώτη φορά εκπροσώπηση σε ομίλους ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μια ιστορική στιγμή για τη Λίνκολν και για το Γιβραλτάρ των 33.679 κατοίκων.

Σε σύγκριση με την ομάδα του 2016 που κατάφερε να κερδίσει τη Σέλτικ, η εντεκάδα είχε ως κοινό σημείο αναφοράς τον Λίαμ Γουόκερ. Όπως βλέπετε στην παρακάτω σύνθεση, το 2016 η βασική ομάδα της Λίνκολν αποτελούνταν από 6 επαγγελματίες και 5 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
lincoln-red-imps-celtic-gibraltar-line-up-graphic_3743138.jpg

Οι αδερφοί Τσιπολίνα, Ρόι και Τζόσεφ, που είχαν ξεκινήσει ως βασικοί απέναντι στη Σέλτικ, χθες βρίσκονταν στον πάγκο. Αναπληρωματικός ήταν και ο Μουσταφά Γιαχάγια. Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, είναι από τον αδερφό του Σεϊντού Γιαχάγια, ο οποίος αγωνίστηκε σε 4 αναμετρήσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2009/10.

Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στο Γιβραλτάρ με 24 τίτλους. Οι 17 από τους 24 τίτλους έχουν έρθει από το 2000 και μετά, με τη Λίνκολν να διανύει την καλύτερη περίοδο της 45χρονης ιστορίας της. Η ονομασία της ομάδας προέρχεται από τη Λίνκολν Σίτι η οποία αγωνίζεται στη Football League One της Αγγλίας. Αυτή την ονομασία ζήτησε ο Ρεγκ Μπρίλεϊ, κι έτσι ο φίλος του και ιδρυτής της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, Τσαρλς Πόλσον, δεν του χάλασε το χατίρι.

Σήμερα η αξία της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς στο transfermarkt είναι 1,1 εκ. ευρώ. Η Ρίγα, η οποία είναι η αντίπαλος που κατάφερε να αποκλείσει, αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ χρηματιστηριακής αξίας. Αντιλαμβάνεται κανείς την υπέρβαση που έκανε η Λίνκολν δίνοντας χαρά σε μια μικρή χώρα όπως το Γιβραλτάρ, αλλά και στους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης