Football Talk

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι 26 συμπαίκτες της πρώτης του σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κρέμασαν τα παπούτσια τους

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι 26 συμπαίκτες της πρώτης του σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κρέμασαν τα παπούτσια τους

Ήταν 6 Αυγούστου του 2003 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωνε την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα ο Πορτογάλος επιθετικός θα βρει στην Πρέμιερλιγκ ως αντίπαλο μόλις έναν από τους τότε συμπαίκτες του...

Σχετικά Άρθρα

Το "πόσο άλλαξες" δεν ταιριάζει στον Κριστιάνο αλλά στους συμπαίκτες του στην παρθενική του σεζόν στην MU το 2003-4. Γαλαξίας αστέρων αναλογιζόμενοι την καριέρα τους.Γκιγκς, Σκόουλς, Κιν, Φαν Νιστελρόι, Μπαρτέζ, Φέρντιναντ, αδέρφια Νέβιλ είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Εν έτει 2021 από τους 30 παίκτες που ο Sir Αλεξ Φέργκιουσον είχε χρησιμοποιήσει σε όλες τις διοργανώσεις εκείνη τη σεζόν μόλις 4 συνεχίζουν να αγωνίζονται αλλά μόνον ένας παραμένει στην Premier League. Ο 36χρονος Φιλ Μπάρντσλεϊ, μέλος της Μπέρνλι.

phil-neville-manchester-united.jpg

Δύο ακόμη, οι τερματοφύλακες Ρόι Κάρολ και Τιμ Χάουαρντ συνεχίζουν παρότι έχουν "καβαλήσει" τα 40. Ο 44χρονος πρώην πορτιέρο και των ΟΦΗ, Ολυμπιακού παίζει στην Ντάνγκανον Σουίφτς στην πατρίδα του τη Βόρεια Ιρλανδία ενώ ο Αμερικανός Τιμ Χάουαρντ στα 43 του παρότι είχε αποσυρθεί για μία χρονιά από την ενεργό δράση επέστρεψε στην ομάδα Μέμφις 901 (της οποίας είναι τόσο γενικός διευθυντής όσο και μικρομέτοχος) που αγωνίζεται στην λίγκα USL των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπάρχει, δε, και ο Κρις Ίγκλς ο οποίος στα 36 του ναι μεν δεν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά παραμένει από πέρυσι όταν αποχώρησε από την Όλνταμ χωρίς ομάδα.

Οι άλλοι 24 έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους, με πρώτο τον Ρόι Κιν το 2006 και τελευταίο τον Ντάνι Πιουγκ το 2020. Μέσα σε αυτούς και ο... προπονητής πλέον του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ και τότε συμπαίκτης του στα τελειώματα της καριέρας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2007.

Ιδού και η σχετική λίστα με το έτος στο οποίο σταμάτησε την ενεργό δράση κάθε ένας από τους συμπαίκτες του Κριστιάνο Ρονάλντο τη σεζόν 2003-4
2006: Ρόι Κιν
2007: Φαμπιάν Μπαρτέζ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ
2009: Πολ Τίρνεϊ
2010: Κουίντον Φόρτσιουν
2011: Γκάρι Νέβιλ, Νίκι Μπατ
2012: Ρουντ Φαν Νιστελρόι, Ράιαν Γκιγκς, Έντι Τζόνσον
2013: Φιλ Νέβιλ, Λουίς Σαχά, Πολ Σκόουλς
2014: Μικαέλ Σιλβέστρ
2015: Ρίο Φέρντιναντ
2016: Νταβίντ Μπελιόν, Χοσέ Κλέμπερσον, Έρικ Τζεμπά-Τζεμπά, Κίεραν Ρίτσαρντσον
2017: Ντανιέλ Ναρντιέλο
2018: Ουές Μπράουν, Ντιέγκο Φορλάν
2019: Τζον Ο'Σέι, Ντάρεν Φλέτσερ
2020: Ντάνι Πιουγκ

klemperson.jpg

Μέσα σε αυτούς είναι και το όνομα του Κλέμπερσον, του βραζιλιάνου στράικερ ο οποίος το 2003 είχε παρουσιαστεί μαζί με τον Κριστιάνο αλλά που δεν... μακροημέρευσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζοντας μόλις για δύο σεζόν.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης