Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοφανής εξέλιξη… καταργούν το πιο επιτυχημένο υπουργείο της κυβέρνησης για τις τράπεζες, εκτός ο Ζαββός

Πρωτοφανής εξέλιξη… καταργούν το πιο επιτυχημένο υπουργείο της κυβέρνησης για τις τράπεζες, εκτός ο Ζαββός

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο επιβράβευσης των ικανών… αποπέμποντάς τους

Σχετικά Άρθρα
Σε μια πρωτοφανή εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια προχώρησε ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του, καταργώντας το πλέον επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο, που ήταν η μεταρρύθμιση στις ελληνικές τράπεζες.

Η μόνη πραγματική και ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση που σημειώθηκε τους τελευταίους 24 μήνες ήταν η εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών, ο Ηρακλής Ι και ο Ηρακλής ΙΙ, η μείωση των προβληματικών δανείων στις ελληνικές τράπεζες και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν λόγω των δυναμικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαββού, ο οποίος κόντρα στα σχέδια της Τράπεζας της Ελλάδος για τη σύσταση bad bank, τα οποία κατέρρευσαν, και τα αλλοπρόσαλλά σχέδια του οικονομικού σύμβουλου του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλη, σημειώθηκε πραγματικό παραγωγικό έργο που αναγνωρίστηκε τόσο από τις ελληνικές τράπεζες όσο και από τους διεθνείς επενδυτές.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να «επιβραβεύσει» αυτό το πολύ μεγάλο έργο που πραγματοποιήθηκε στις ελληνικές τράπεζες… κατάργησε το χαρτοφυλάκιο και τον υφυπουργό!
Μάλιστα, γνωρίζοντας τις επιτυχίες του Γ. Ζαββού, επέλεξε να καταργήσει το χαρτοφυλάκιο, "κρύβοντας" τις προσωπικές επιδιώξεις κάποιων συμβούλων ώστε να μην εκτεθούν με μια πιθανή αντικατάσταση του πρώην πλέον Υφυπουργού.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο επιβράβευσης των ικανών… αποπέμποντάς τους.
Πρόκειται για μία απόλυτα αποτυχημένη πολιτική πρωτοβουλία που δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι έρμαιο προσωπικό συμφερόντων και στρατηγικών.
Να σημειωθεί ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και ο SSM και ο ESM, έχουν εκφραστεί απόλυτα θετικά για το έργο που έχει παράξει ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης