Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κυρίαρχο το Solana τον Αύγουστο, με +200% αύξηση - Ανεβάζουν ταχύτητα οι επίδοξοι «δολοφόνοι» του Ethereum

Κυρίαρχο το Solana τον Αύγουστο, με +200% αύξηση - Ανεβάζουν ταχύτητα οι επίδοξοι «δολοφόνοι» του Ethereum
Το SOL γνώρισε αύξηση 195% τον Αύγουστο, στα 108 δολάρια ανά νόμισμα
Σχετικά Άρθρα

Το token του blockchain Solana κυριάρχησε στην αγορά κρυπτονομισμάτων τον Αύγουστο, τριπλασιάζοντας την τιμή του, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» στη γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου λόγω ενσωμάτωσης της λειτουργίας των «έξυπνων συμβολαίων» - κάτι που θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα ανταγωνισμού έναντι του Ethereum.
Ειδικότερα, το SOL γνώρισε αύξηση 195% τον Αύγουστο, στα 108 δολάρια ανά νόμισμα, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση του νομίσματος να ανέρχεται στα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ως αποτέλεσμα το token βρίσκεται στο top 10 των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα και με τα δεδομένα που παρουσιάζει η πλατφόρμα Messari.
Σημειώνεται πως ετήσια επίπεδα το SOL σημείωσε αύξηση 62%.
Από την άλλη, το LUNA, το token του Terra, άλλο ένα blockchain που ενσωματώνει τη λειτουργία των smart contracts, τριπλασίασε και αυτό την τιμή του τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή του να φτάνει στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Στο μεταξύ, το ADA, το οποίο διπλασίασε την τιμή του κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, νιώθει καυτή την ανάσα του DOT του Polkadot, που παρουσίασε απόδοση +75%.
Όλοι οι παραπάνω επίδοξοι Ethereum killers, τα λεγόμενα Layer 1 blockchains τυγχάνουν διαπραγμάτευσης παρουσιάζοντας χαμηλά τέλη, βελτιωμένη επεκτασιμότητα και γρήγορους χρόνους συναλλαγών, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν DeFi εφαρμογές καθώς και συναλλαγές με NFT.
Και η κερδοσκοπία αυξάνεται καθώς το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο blockchain μετά το bitcoin, ετοιμάζεται για μια σημαντική αναβάθμιση το επόμενο έτος, ευρύτερα γνωστή ως Ethereum 2.0.
Το δε Solana επίσης πυροδότησε το Ignition Hackathon στις 31 Αυγούστου, που θα εστιάσει στο Web 3.0, στο DeFi, στο gaming και τα NFTs.

 

Σημειώνεται πως έχει την υποστήριξη επενδυτών όπως η Polychain, που ιδρύθηκε το 2017 από τον Anatoly Yakovenko. 
Επισημαίνεται, τέλος, πως, ως δημόσιο blockchain, το Solana βασίζεται στο SOL για δύο κύριες λειτουργίες: το staking και τα τέλη συναλλαγών.
Το πρωτόκολλο καίει μέρος των SOL που συλλέγει για να διατηρήσει την προσφορά SOL περιορισμένη. 

www.bankingnews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης