Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τριετή «εργασιακή ειρήνη» με αυξήσεις 5% ως το 2024 διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική

Τριετή «εργασιακή ειρήνη» με αυξήσεις 5% ως το 2024 διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική
Με βάση την πρόταση ο Βασικός Μισθός αυξάνεται από 1/1/ 2022 κατά 1%
Πρόσκληση σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στην ωρίμανσή τους το 2024 της τάξης του 5%, απέστειλε ο σύλλογος εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, προς την διοίκηση της εταιρίας και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η πρώτη διερευνητική συνάντηση.
Συνολικά η πρόταση μέσα στην τριετία περιλαμβάνει αυξήσεις της τάξης του 2% επί των βασικών μισθών καθώς και ποσοστιαίες αυξήσεις σε σειρά επιδομάτων.
Η πρόταση εστάλη τόσο προς την υπάρχουσα διοίκηση της εταιρίας, όσο και προς το CVC, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, αίτημα για έγκριση της εξαγοράς από την επιτροπή ανταγωνισμού.
Με βάση την πρόταση ο Βασικός Μισθός αυξάνεται από 1 / 1 / 2022 κατά 1 % και διαμορφώνεται με βάση μισθολογικά κλιμάκια ως ακολούθως:
1_105.JPG
2_96.JPG
3_67.JPG

Στα ανωτέρω ποσά των μισθολογικών κλιμακίων χορηγείται αύξηση 0,5% την 1/1/2023 και 0,5% την 1/1/2024.
Για την ένταξη στο αντίστοιχο κλιμάκιο του βασικού μισθού των νεοπροσλαμβανομένων στην Εταιρία, χορηγείται προώθηση κλιμακίου στους πτυχιούχους ΤΕΙ - ΑΤΕΙ, Ανωτάτων Σχολών ( AEI), στους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών ( επαγγελματικά ισοδύναμα πτυχία) από το ΣΑΕΠ και Μεταπτυχιακών Σπουδών, ως ακολούθως
Για πτυχίο ΤΕΙ και ΑΤΕΙ 3 κλιμάκια
Για πτυχίο Ανωτάτων Σχολών ( AEI) 4 κλιμάκια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η προώθηση για τυχόν πτυχίο ΤΕΙ - ATEI.
Για Master επιπλέον του πτυχίου Α. Ε. Ι . 2 κλιμάκια.
Για Διδακτορικό επιπλέον του Master 1 κλιμάκιο.
Σε κάθε περίπτωση η προώθηση στα κλιμάκια λόγω πτυχίων, δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τα επτά ( 7 ) κλιμάκια.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

1 Επίδομα Ιεράρχησης βαθμού
Το Επίδομα Ιεράρχησης Βαθμού προσδιορίζεται με βάση το επίπεδο ιεράρχησης του εργαζομένου, όπως ορίζεται στον πίνακα που ακολουθεί:

4_56.JPG
Το Επίδομα Ιεράρχησης Βαθμού για το βοηθητικό προσωπικό διατηρείται στα επίπεδα του επιδόματος βαθμού που ίσχυε κατά την υπογραφή της παρούσας.

2 . Επίδομα Πολυετίας: Το επίδομα πολυετίας ανέρχεται σε ποσοστό 1 , 80 % επί του βασικού μισθού για κάθε συμπληρωμένο έτος υπηρεσίας. Ως χρόνος υπηρεσίας για τον προσδιορισμό του επιδόματος λογίζεται και ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας.Η ανώτατη πολυετία διαμορφώνεται από την έναρξη ισχύος της παρούσης στο 81 , 75 %.

3 . Οικογενειακά Επιδόματα

Χορηγούνται οικογενειακά επιδόματα ως ακολούθως
5_34.JPG

6_23.JPG
Επίδομα Θέσης 

Χορηγείται Επίδομα Θέσης διαφοροποιούμενο ανάλογα με το επίπεδο ως ακολούθως:

 7_22.JPG

Επιδόματα Σπουδών και Ξένης Γλώσσας

Υπολογίζονται ως ποσοστό επί του Βασικού Μισθού ως ακολούθως:

9_12.JPG

Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, είναι απαραίτητο να αναγνωρίζονται τα πτυχία ξένης γλώσσας ως ισότιμα από τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς του ελληνικού κράτους και να προσκομίζεται η σχετική βεβαίωση αναγνώρισης. Και στην περίπτωση αυτή το εν λόγω επίδομα χορηγείται άπαξ, ανεξαρτήτως του αριθμού των πτυχίων Χορηγείται επίδομα 100 € μηνιαίως σε όσους έχουν πτυχίο αναγνωρισμένου κολεγίου.
Προϋποθέσεις:
Το ανωτέρω επίδομα θα συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα σπουδών με εξαίρεση τα επιδόματα που αφορούν επαγγελματικά πιστοποιητικά,
2 ετής κατ’ ελάχιστο διάρκεια σπουδών,
Συναφές γνωστικό αντικείμενο με τις δραστηριότητες της Εταιρίας,
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα ( κολέγιο) να περιλαμβάνεται στο οικείο μητρώο του αρμόδιου υπουργείου.
Χορηγείται επίδομα 50 € μηνιαίως σε όσους έχουν μεταπτυχιακό τίτλο αναγνωρισμένου κολεγίου.

Επιδόματα Επαγγελματικών Πιστοποιητικών

Χορηγούνται Επιδόματα Επαγγελματικών Πιστοποιητικών ως εξής:

10_6.JPG

Προσωποπαγές Επίδομα

Πρόκειται για το μετονομασθέν επίδομα εξομάλυνσης, το οποίο συνεχίζει να καταβάλλεται ως έχει, στους υπαλλή λους οι οποίοι το ελάμβαναν μέχρι την υπογραφή της παρούσης.

Προσωποπαγές Επίδομα Πολυετίας

Πρόκειται για το μετονομασθέν επίδομα εξομάλυνσης πολυετίας, το οποίο συνεχίζει να καταβάλλεται ως έχει, στους υπαλλήλους οι οποίοι το ελάμβαναν μέχρι την υ πογραφή της παρούσης.
Επιδόματα που σχετίζονται με το αντικείμενο εργασιών
Χορηγούνται επιδόματα που σχετίζονται με το αντικείμενο εργασιών ως ακολούθως
11_3.JPG

Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας

Στους υπαλλήλους που εργάζονται στην Πληροφορική στο κτίριο της ΕΤΕ στο Γέρακα, και απασχολούνται σε εργασίες χειρισμού των συστημάτων της Εταιρίας καθώς και εργασίες παραγωγής και διαχείρισης εκτυπώσεων, και για όσο καιρό εκτελούν τις εργασίες αυτές, χορηγείται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ανερχόμενο σε ποσοστό 12% εκάστοτε κλιμακίου τ ου Β. Μ. του υπαλλήλου

Ειδικό Επίδομα

Συμφωνείται ότι το επίδομα παραμεθορίων περιοχών το οποίο ορίζεται από την ισχύ της παρούσης σε πάγιο ποσό ύψους 103,00€ μηνιαίως, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται μόνον στους υπαλλήλους οι οποίοι το ελάμβαναν μ έχρι την υπογραφή της παρούσης, ανεξαρτήτως τόπου απασχόλησης.

Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση


Εξακολουθεί να καταβάλλεται κατ’ έτος με τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου ποσό ίσο με το 50 % των μηνιαίων τακτικών αποδοχών ενός εκάστου υπαλλήλου, όπως έχει κ αθιερωθεί και καταβάλλεται επί σειρά ετών, προσαυξάνοντας τους ετήσιους μισθούς από 14 σε 14 1 / 2 μισθούς.

Επίδομα Εξόδων Κίνησης Τυφλών & Αναπήρων

Χορηγείται ειδικό επίδομα ( έξοδα κίνησης) ύψους 160,00 € μηνιαίως, στους τυφλούς υπαλλήλους της Εται ρίας καθώς και στους έχοντας αναπηρία κινητικότητας άνω του 67 % στα άνω ή κάτω άκρα, νομίμως βεβαιούμενης, προσκομίζοντας τα εκάστοτε προβλεπόμενα κατά νόμο πιστοποιητικά.

Επίδομα Ευδόκιμης Παραμονής

Χορηγείται ποσό 127 € μηνιαίως ( 11 , 26 % στο 16 ο μισθολογικό κλιμάκιο του κύριου προσωπικού) στους υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται τουλάχιστον επί 3 έτη στο ίδιο επίπεδο ιεράρχησης και δεν κατέχουν θέση ευθύνης ή δεν κατείχαν κατά το παρελθόν θέση ευθύνης, ούτε λαμβάνουν ή ελάμβαναν κατά το παρελθόν επίδομα που αντιστοιχεί σε θέση ευθύνης, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Η αξιολόγηση του υπαλλήλου να είναι τουλάχιστον κατά μέσο όρο ( 3 ) κατά τα τρία τελευταία χρόνια.
Το επίδομα αυτό θα συμψηφίζεται με το επίδομα θέσης ευθύνης, στην περίπτωση κατ ά την οποία ο υπάλληλος καταλάβει θέση ευθύνης στη συνέχεια.

Επίδομα Κερδοφορίας

Χορηγείται άπαξ του έτους σε όλο το προσωπικό, επίδομα σε ποσοστό 15 % επί των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του μήνα καταβολής το οποίο συναρτάται με κερδοφόρα χρήση της Εταιρίας και με την προϋπόθεση ότι ο δείκτης φερεγγυότητας ( solvency ratio) της Εταιρίας, χωρίς να υπολογίζεται η χρήση μεταβατικών μέτρων, θα είναι μεγαλύτερος του 110 % .
Δαπάνες Σίτισης ( κυλικείου)
Χορηγείται μηνιαίως ποσό 65 €, για δαπάνες σίτισης, μέσω prepaid κάρτας για όσους εργαζόμενους δεν το λαμβάνουν λόγω θέσης.

Μηχανογραφικό Επίδομα

Δημιουργείται ένα εσωτερικό επίπεδο ιεράρχησης της Διεύθυνσης Πληροφορικής πέντε ( 5 ) επίπεδων από Α έως και Ε, το οποίο θα αντιστοιχηθεί χρηματικά με τον πίνακα εξέλιξης της ιεράρχησης προσωπικού (1 - 12 ) .

12_3.JPG 

Το επίδομα διατηρείται γ ια όσο χρόνο οι εργαζόμενοι υπηρετούν στην Διεύθυνση Πληροφορικής.

ΛΟΙΠΕΣ - ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
13_1.JPG
14_2.JPG
16.JPG
Ωράριο Εργασίας

Διατηρείται το υφιστάμενο ελαστικό ωράριο εργασίας 37 ωρών εβδομαδιαίως ως εξής:
Υπηρεσιακές μονάδες Έδρας:
17.JPG

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης