Τελευταία Νέα
Speculator

Ψάχνουν νέο Γενικό Διευθυντή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ τα μέλη ΔΣ δεν έχουν δει τη νυν Γενική Διευθύντρια

Ψάχνουν νέο Γενικό Διευθυντή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ τα μέλη ΔΣ δεν έχουν δει τη νυν Γενική Διευθύντρια
Ο διορισμός της κυρίας Ελέσας Μπακατσέλου επί Γκότση και οι… επιστολές διαμαρτυρίας
Σχετικά Άρθρα

Κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς η θητεία-σύμβαση της νυν Γενικής Διευθύντριας κυρίας Έλεσας Μπακατσέλου λήγει στις 9 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
Ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να ανανεωθεί η θητεία της κυρίας Μπακατσέλου με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ή να δημοσιευτεί πρόσκληση για πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.
Το ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας της κυρίας Μπακατσέλου θεωρείται ότι συγκεντρώνει μηδενικές πιθανότητες καθώς η θητεία της έχει ταυτιστεί με την περίοδο Γκότση και επελέγη από την προηγούμενη εξελεγκτική επιτροπή.

Δεν εμφανίζεται

Ανεξάρτητα αυτού πολλά μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν αναρωτηθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ποια είναι η κα Μπακατσέλου αφού δεν εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Βέβαια, αυτό δεν φαίνεται να συνέβαινε κατά την περίοδο της ηγεσίας του κ. Χαράλαμπου Γκότση όπου μάλιστα η κα Μπακατσέλου στις πρώτες ημέρες της θητείας της υπέγραφε επιστολές διαμαρτυρίας προς Μέσα Ενημέρωσης που ασκούσαν κριτική στην διοίκηση Γκότση.
Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση Μπακατσέλου στη θέση της Γενικής Διευθύντριας έγινε με απόφαση ΔΣ μετά από εισήγηση τριμελούς επιτροπής η οποία εξέτασε 16 υποψηφιότητες.
Η κα Μπακατσέλου σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Dundee (Master of Accountancy).
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού).
Έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες με αντικείμενο θέματα του χρηματιστηρίου και της κεφαλαιαγοράς, θέματα MiFID και γενικότερα του Εμπορικού Δικαίου.
Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και πολύ καλά γερμανικά.
Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.
Σημειώνεται ότι η κα Μπακατσέλου ήταν νομικός επί χρόνια στην Εμπορική Τράπεζα και βρέθηκε στην Alpha λόγω της συνένωσης των δύο τραπεζών όπου ολοκλήρωσε τη θητεία της το 2017.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης