Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Στα 100.000 δολ. το Bitcoin και στα 35.000 δολ. το Ethereum το 2021 - Γιατί οι αναλυτές μιλούν για ψευδοπτώση

Standard Chartered: Στα 100.000 δολ. το Bitcoin και στα 35.000 δολ. το Ethereum το 2021 - Γιατί οι αναλυτές μιλούν για ψευδοπτώση
Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις συνεχίζουν να αναπαράγονται ακόμα και από σοβαρούς θεσμικούς επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Ψευδο-πτώση θεωρούν την πτώση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων οι αναλυτές, παρά τις απώλειες, που έφτασαν έως και το -17% την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις συνεχίζουν να αναπαράγονται… ακόμα και από σοβαρούς θεσμικούς επενδυτές, με την τιμή στόχο των 100.000 δολαρίων να αποτελεί κοινό τόπο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Standard Chartered εκτιμά ότι το Bitcoin στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 θα φτάσει τα 100.000 δολάρια, «συνεπικουρούμενο» από μια ανάλογη άνοδο η οποία θα σημειωθεί στο Ethereum, στα 26.000 δολ. - 35.000 (10 φορές την τρέχουσα τιμή του).
Βέβαια, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, για να γίνει πραγματικότητα το σενάριο του Ethereum θα πρέπει πρώτα το Bitcoin να βρεθεί… στα 175.000 δολ. 
Τα μέλη της ομάδας της τράπεζας, που επικεντρώνεται στην Ασία, είπε ότι αξιολόγησαν συναλλαγές εταιρειών πιστωτικών καρτών και αποτιμήσεις ως σημείο αναφοράς για την ανάλυσή τους.
Χρησιμοποιώντας τον δείκτη «χρηματοπιστωτική αγορά έναντι νομίσματος», εξέτασαν την κεφαλαιοποίηση της αγοράς των παρόχων πιστωτικών καρτών έναντι των πιθανών συναλλαγών στον μη τραπεζικό τομέα για να καταλήξουν στην αποτίμηση του bitcoin.
Για το Ethereum είπαν ότι συνέκριναν την αξία των παγκόσμιων τραπεζών με την αξία των παγκόσμιων εταιρειών πιστωτικών καρτών.
«Δεν μοιάζει με νόμισμα όπως το bitcoin, το (ethereum) μοιάζει περισσότερο με μια χρηματοπιστωτική αγορά στην οποία μπορούν να λειτουργήσουν μη γραμμικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όπως δανεισμός, ασφάλιση και συναλλαγές» ανέφεραν.

«Είναι ψευδοπτώση»

Ο Nick Spanos, ένας από τους πρώτους διαχειριστές ανταλλακτηρίου και συνιδρυτής της Zap Protocol, θεωρεί τη συντριβή της Τρίτης ως ψευδοπτώση.
«Τα μεγάλα οικονομικά μέσα ενημέρωσης την απέδωσαν στο πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ.
Είμαι στο Ελ Σαλβαδόρ αυτήν τη στιγμή και τα πράγματα φαίνονται θεσπέσια», είπε, προσθέτοντας:
«Εδώ έχουμε έναν πρόεδρο που ανοίγει νέους ορίζοντες, όπως ένας κορυφαίος διευθύνων σύμβουλος, που παρουσιάζει μια καινοτομία. Πιστεύει σε αυτό.
Αγόρασε στα χαμηλά, όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι».
Ο Spanos υποστηρίζει την τιμής-στόχο για το Bitcoin στα 100.000 δολάρια ως το τέλος του έτους, συμπληρώνοντας ότι το Ethereum ως τότε θα βρίσκεται στα 10.000 δολ.  
Λέει δε ότι «υπάρχει ουσιαστικά μια πώληση αποτέλεσμα της πτώσης, που σχεδόν σίγουρα θα αποδειχθεί μια εξαιρετική κίνηση».
Η τιμή του Bitcoin πλησίαζε τα 46.400 δολάρια κατά τη στιγμή της σύνταξης.
Όπως ανέφερε η Cointelegraph, το Bitcoin έκλεισε στα 53.000 δολ. την Τρίτη, την ημέρα που το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα, πριν κάνει μια απότομη βουτιά στα 43.000 δολ. 

Προς τι η πτώση 

Με τις φήμες να κυκλοφορούν για το ποιος ήταν πίσω από τη σημαντική πτώση των τιμών του Bitcoin, οι αναλυτές εξετάζουν, σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα. 
Οι αναλογίες με τη συντριβή του Μαρτίου 2020, που προκλήθηκαν από τα μέτρα του κορωνοϊού, είναι πολλές, αλλά το γεγονός της Τρίτης έδειξε σημαντικές διαφορές, είπε ο Willy Woo.
«Οι leverage markets σημείωσαν selloff, αλλά οι επενδυτές έδειξαν ισχυρότεροι.
Aυτά τα flash στο Bitcoin προκαλούνται από την απομόχλευση.
Τα παράγωγα αντέδρασαν υπερβολικά.
Ίσως αυτή η μεγάλη πτώση προέκυψε ως αποτέλεσμα margin δανεισμού και ανοιχτών πωλήσεων.
Σε ένα κλασικό ντόμινο, οι θέσεις δημιουργούν έναν καταρράκτη ρευστοποιήσεων που επηρεάζει σοβαρά την τιμή spot», συμπλήρωσε.

 

Το 92% όλων των long θέσεων ρευστοποιήθηκε μετά την πτώση του Bitcoin στα 43.000 δολάρια.
Ειδικότερα, ρευστοποιήθηκαν long θέσεις ύψους 3,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από αυτά, η πλατφόρμα Bybit πραγματοποίησε εκκαθάριση αξίας 1,3 δισ. Δολαρίων μόνο.
Ακολούθησαν οι Huobi (836 εκατομμύρια δολάρια), Binance (795 εκατομμύρια δολάρια), OKEx (400 εκατομμύρια δολάρια) και Deribit (115 εκατομμύρια δολάρια).
Συνολικά, ρευστοποιήθηκαν θέσεις Bitcoin 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θέσεις Ethereum 928 εκατομμυρίων δολαρίων και θέσεις XRP 223 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ακολούθησαν τα Solana, Cardano και Dogecoin, με ρευστοποιήσεις 98 εκατομμυρίων δολαρίων, 84 εκατομμυρίων δολαρίων και 80 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης