Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρασκευής (επιδημιολόγος): Σε 9 – 12 μήνες θα εκτονωθεί η πανδημία – Στο 15% οι αρνητές των εμβολίων

Παρασκευής (επιδημιολόγος): Σε 9 – 12 μήνες θα εκτονωθεί η πανδημία – Στο 15% οι αρνητές των εμβολίων
Όταν όλοι μας αποκτήσουμε κάποια ανοσία στον ιό, τότε θα έχουμε μια ήπια νόσο ανάλογη με τον ιό της γρίπης είπε ο κ.Παρασκευής
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η πανδημία του κορωνοϊού θα εκτονωθεί σε 9 με 12 μήνες, όταν και όλοι μας θα έχουμε αποκτήσει κάποιου είδους ανοσία στον ιό διατύπωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Δ. Παρασκευής.
«Κάποια στιγμή θα γίνει εκτόνωση.
Αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει σε εννιά μήνες, σε ένα χρόνο.
Θα γίνει όταν όλοι μας έχουμε αποκτήσει ανοσία στον ιό.
Τότε θα έχουμε μια ήπια νόσο, ανάλογη με αυτήν που προκαλεί ο ιός της γρίπης» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Παρασκευής.

Τι να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες

«Υπάρχει το πολύ θετικό σε σχέση με πέρυσι.
Ότι μεγάλο ποσοστό της κοινότητας έχει εμβολιαστεί κι έχει ανοσία, αλλά δεν αρκεί για να μας προφυλάξει από τη διασπορά.
Αν το ποσοστό αυτό περάσει το 75% θα είμαστε σε πολύ ασφαλή επίπεδα.
Θα εξαρτηθεί, λοιπόν, από τη στάση όλων μας απέναντι στον εμβολιασμό, στο πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, και από τους επαγγελματίες στην εστίαση, αλλά σε όλους τους χώρους.
Πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα από τους γονείς για τα παιδιά τους στο σχολικό περιβάλλον και ανάλογη με τη στάση όλων μας θα είναι η επιδημιολογική εικόνα το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα» υπογράμμισε ο κ.Παρασκευής.

Στο 15% οι ανεμβολίαστοι

Για το ποσοστό των ανεμβολίαστων, σχολίασε ότι «οι μισοί είναι θετικά διακείμενοι απέναντι στο εμβόλιο, αλλά έχουν κάποιες αμφιβολίες».
«Ένα ποσοστό 10% με 5% είναι η σκληρή ομάδα των ανθρώπων που είναι αρνητές και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εμβολιαστούν» υποστήριξε ο κ.Παρασκευής, ο οποίος απευθυνόμενος στους νέους, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στειρότητας, το εμβόλιο προκαλεί μια ανοσιακή απάντηση βραχυπρόθεσμα και δεν έχει τέτοιου είδους παρενέργειες».
«Όλοι μας έχουμε εμβολιαστεί ως παιδιά και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο.
Στην εποχή μας, αν υπήρχε η παραμικρή υποψία, θα έβγαινε στη δημοσιότητα και τα εμβόλια θα είχαν τροποποιηθεί» επεσήμανε ο κ.Παρασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης