Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν βασάνισαν άγρια δύο δημοσιογράφους - Σκληρές εικόνες

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν βασάνισαν άγρια δύο δημοσιογράφους - Σκληρές εικόνες
Τα σώματά τους είναι κατακρεουργημένα από το άγριο μαστίγωμα των βασανιστών τους

Τα σώματά τους είναι κατακρεουργημένα από το άγριο μαστίγωμα των βασανιστών τους.
Το "έγκλημα" για το οποίο κατηγορήθηκαν είναι ότι επιχείρησαν να καλύψουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γυναικών κατά των Ταλιμπάν, στην Καμπούλ.

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν βασάνισαν άγρια δύο δημοσιογράφους - Σκληρές εικόνες και βίντεο

Όμως οι νέοι εξουσιαστές τους κατηγόρησαν ως υποκινητές της διαδήλωσης και τους τιμώρησαν προς "γνώση και συμμόρφωση" όλων όσοι παραβαίνουν τον άγραφο νόμο της Σαρία, όπου η αξία της ελευθεροτυπίας είναι απαγορευμένη.

 

Δύο Αφγανοί δημοσιογράφοι ξυλοκοπήθηκαν, ενώ είχαν τεθεί υπό κράτηση, αφού κάλυπταν μια διαδήλωση γυναικών στην Καμπούλ και τους συνέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανέφερε ο εκδότης τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ 3.

Ο Ζάκι Νταριάμπι, ο ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Etilaat Rooz, ανέβασε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των δύο ρεπόρτερ: ο ένας είχε μεγάλα, κόκκινα σημάδια από ραβδισμό στα πόδια και το κάτω μέρος της πλάτης του και ο άλλος παρόμοια σημάδια στον ώμο και το χέρι. Τα πρόσωπά τους ήταν επίσης γεμάτα μελανιές και γδαρσίματα στις φωτογραφίες, τις οποίες επαλήθευσε το πρακτορείο Reuters.

Όταν ρωτήθηκε για το συμβάν, ένας από τους προσωρινούς υπουργούς της κυβέρνησης των Ταλιμπάν είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση σε δημοσιογράφους θα ερευνηθεί. Ζήτησε όμως να μην κατονομαστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης