Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν υποχωρούν στο Παντζίρ - Το Μέτωπο Αντίστασης ανάκτησε τέσσερις περιοχές

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν υποχωρούν στο Παντζίρ - Το Μέτωπο Αντίστασης ανάκτησε τέσσερις περιοχές
Ανατρέπονται οι ισσοροπίες στο Παντζίρ

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι, οι Ταλιμπάν έχασαν τουλάχιστον τέσσερις περιοχές στο Παντζίρ ως αποτέλεσμα σφοδρής αντεπίθεσης των δυνάμεων αντίστασης της Βόρειας Συμμαχίας.
Οι ισλαμιστές Ταλιμπάν έχασαν τον έλεγχο τεσσάρων περιοχών στην επαρχία Παντζίρ του Αφγανιστάν, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro.
Το αποκαλούμενο Αφγανικό Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης, αποτελούμενο κυρίως από τις δυνάμεις του πρώην αφγανικού στρατού και εθελοντές, αντεπιτέθηκε σε μια μικρή δύναμη των Ταλιμπάν, σκοτώνοντας περίπου 200 Μουτζαχεντίν και αναλαμβάνοντας τον έλεγχο τεσσάρων περιοχών στο Παντζσίρ, ελέγχοντας έτσι μεγάλο ποσοστό του εδάφους της επαρχίας αυτής ξανά.
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται η μεταφορά δυνάμεων αντίστασης σε μία από τις περιοχές της επαρχίας Παντζσίρ για την μετέπειτα αντεπίθεση εναντίον των Ταλιμπάν.
Από την άφιξη των Ταλιμπάν στο Παντζίρ, η αφγανική πολιτοφυλακή ανέφερε συνολικά ότι εξουδετέρωσε επιβεβαιωμένα 400 άτομα από την άφιξη των Ταλιμπάν, ενώ οι περισσότεροι μαχητές των Ταλιμπάν εξαλείφθηκαν από ενέδρες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά τις δηλώσεις των Ταλιμπάν για τον πλήρη έλεγχο του Παντζίρ, αυτή η αφγανική επαρχία εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη για τους ίδιους, αν και οι κύριες δυνάμεις των μαχητών έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή λόγω του κινδύνου αποσταθεροποίησης της κατάστασης σε άλλα μέρη του Αφγανιστάν.

Ο βαρύς οπλισμός των αντιστασιακών

Ρώσοι ειδικοί σημειώνουν ότι οι δυνάμεις της αντίστασης δεν είναι οπλισμένες με βαρύ εξοπλισμό, αλλά διαθέτουν πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος εγκατεστημένα σε ειδικά οχήματα στο πίσω μέρος.
Αυτό το είδος οπλισμού είναι αρκετά αποτελεσματικό σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών.
«Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά πρακτικά δεν υπάρχουν στο Παντζσίρ.
Αυτό δίνει στις δυνάμεις του Ahmad Masoud μια πραγματική ευκαιρία να νικήσουν γρήγορα τα υπολείμματα των τρομοκρατών και να αρχίσουν να ενεργούν σε διαφορετική κατεύθυνση.
Προφανώς, οι Ταλιμπάν μόλις άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα", σημειώνει Ρώσος ειδικός.
Το ανάγλυφο του εδάφους της επαρχίας Παντζίρ, βοηθάει πολύ τον αμυνόμενο, αφού είναι ορεινό, με στενωπούς και χωρίς φυσική κάλυψη του εδάφους, γεγονός που καθιστά την κάλυψη και απόκρυψη του επιτιθέμενου σχεδόν αδύνατη, εκθέτοντας τον στο θεριστικό πυρ των πολυβόλων του αμυνομένου.
Επιπλέον υποβοηθείται από το συγκεκριμένο έδαφος η δημιουργία ενεδρών κατά του επιτιθέμενου, γεγονός που οδήγησε σε τόσες μεγάλες απώλειες και στην αιχμαλωσία τόσο μεγάλου αριθμού μαχητών των Ταλιμπάν.
Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν ότι οι Ταλιμπάν δεν θα είναι σε θέση να κρατήσουν το Παντζίρ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης