Football Talk

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Νίκη σε εντός έδρας πρεμιέρα μετά από οκτώ χρόνια! (video)

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Νίκη σε εντός έδρας πρεμιέρα μετά από οκτώ χρόνια! (video)

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην σεζόν πραγματοποίησε απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης ο Παναθηναϊκός, με τους Πρασίνους να επικρατούν με 4-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους εντός έδρας νίκη σε πρεμιέρα, ύστερα από οκτώ χρόνια!

Ιδανικά εκκίνησε τη νέα σεζόν και την θητεία του στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αντίκρισε μία μεστή εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές του απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στην Λεωφόρο, πανηγυρίζοντας με το ευρύ 4-0, την πρώτη νίκη του «Τριφυλλιού» σε εντός έδρας πρεμιέρα από την σεζόν 2013-14.

Το σκορ άνοιξε ο Μαουρίσιο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, για να έρθει ο Καρλίτος και να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του με δύο γκολ στο 45’ και το 76΄αντίστοιχα. Το «κερασάκι» στην τούρτα πρόσθεσε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο 86’, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει την αποβολή του Φατιόν, δίνοντας ένα αριθμητικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα 27 λεπτά του παιχνιδιού κύλησαν δίχως να συμβεί τίποτα το αξιόλογο. Το «σκληρό» παιχνίδι των δύο ομάδων δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν εύκολα φάσεις, ωστόσο, μέσα σε ένα λεπτό, ο Παναθηναϊκός σημείωσε δύο δοκάρια! Αρχικά με το σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ και έπειτα με την κεφαλιά του Αϊτόρ!

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, το «Τριφύλλι» δικαιώθηκε για την πίεση που ασκούσε στον Απόλλωνα! Ο Ματέους Βιτάλ σούταρε από μακρινή απόσταση, ο Βέργκχουλστ απέκρουσε ασταθώς, και ο Μαουρίσιο που ακολούθησε τη φάση πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό!


Στο 43ο λεπτό ο Απόλλωνας ίσως είχε καταφέρει να ισοφαρίσει, αν ο Τσιλούλης είχε προλάβει να κάνει επαφή με την μπάλα, αλλά αντιθέτως, οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με δύο γκολ στην «πλάτη», αφού ο Καρλίτος αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό τη σέντρα του Χουάνκαρ, γράφοντας το 2-0, που ήταν και στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου!


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Απόλλωνα, αφού μόλις εννιά λεπτά μετά την έναρξή του, έμεινε με 10 παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Φατιόν, για μαρκάρισμα πάνω στον Αλεξανδρόπουλο.

Όπως ήταν λογικό, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε και πάλι τα ηνία του ματς, ανεβάζοντας ρυθμούς, και κατάφερε σε διάστημα 10 λεπτών (76’-86’) να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ με τους Καρλίτος και Αλεξανδρόπουλο.


Πρόκειται για την πρώτη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού μετά από οκτώ χρόνια σε πρεμιέρα, και την «παρθενική» μετά από μία τριετία, σε πρώτη αγωνιστική, ανεξαρτήτως έδρας.

Παράλληλα οι «πράσινοι» παρέμειναν αήττητοι στην έδρα τους για ακόμη μία χρονιά στην έναρξη της Super League, με την τελευταία τους ήττα εντός έδρας, να χρονολογείται το 2006, από τον Ολυμπιακό με 2-0!

Απεναντίας, ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να «στερήσει» από τους Πρασίνους κάτι από το ματς, με τον Γιάννη Πετράκη, να παραμένει δίχως νίκη απέναντί τους μακριά από την έδρα της ομάδας που υπερασπίζεται.

Ο MVP

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τον Καρλίτος. O Ισπανός «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του και σκόραρε δύο φορές σε ένα ενενηντάλεπτο, για δεύτερη φορά στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Η φάση του αγώνα 

Η κόκκινη κάρτα του Φατιόν για το μαρκάρισμα στον Αλεξανδρόπουλο. Το παιχνίδι βρισκόταν στο 2-0, και το μαρκάρισμα του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα στέρησε από την ομάδα του κάθε ελπίδα διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Καρλίτος, Πέρεθ, Ματέους Βιτάλ (74' Παλάσιος), Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65' Χατζηγιοβάννης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Βέργκχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Σλίβκα (65' Ματέι), Φατιόν (κόκκινη κάρτα στο 54’), Τσιλούλης (65' Λα Πάρα), Φάμπρι, Σαχλί (55’ Παμλίδης), Ντάουντα (64' Ιωαννίδης)


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης