Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιφυλακτική άνοδος παρά τις θετικές ειδήσεις – Ξεχώρισε η ΔΕΗ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιφυλακτική άνοδος παρά τις θετικές ειδήσεις – Ξεχώρισε η ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορούμε να γράψουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της σημερινής συνεδρίασης. Πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στο +0,35%. Νομίζουμε πως τα θετικά νέα, τους καταλύτες που κάποτε γράφαμε ότι λείπουν, υπήρχαν σήμερα. Θα μπορούσαμε επομένως να έχουμε δει καλύτερη πορεία. Οι ξένες αγορές ήταν υποστηρικτικές και εμείς παλεύαμε να κερδίσουμε μισή ποσοστιαία μονάδα και τελικά δεν τα καταφέραμε. Η πλειονότητα των μετοχών κατέγραψε απώλειες, ο τζίρος ήταν χαμηλός και το ενδιαφέρον είχε περιοριστεί σε ελάχιστες μετοχές.

Η ΔΕΗ, όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα επενδυτικά βλέμματα. Είδαμε μεγάλο όγκο, αλλά και μία διολίσθηση όσο περνούσε η ώρα. Δηλαδή τις τιμές που έγραψε στο άνοιγμα δεν τις κράτησε. Δεν μπορεί βέβαια κάποιος να έχει παράπονο από τη μετοχή. Είδαμε και κάποιες μικροκινησούλες από άλλες μετοχές αλλά τίποτα το σπουδαίο. Όταν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία (ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ κ.α.) γίνονται ολοένα και πιο ελκυστικά για τους ξένους, αλλά όχι οι μετοχές.

Τελικά το ΧΑ έκλεισε με άνοδο 0,47% και στις 905,37 μονάδες. Ο καθαρός τζίρος κάτω τα 60 εκατ. ευρώ. Τέτοιο μίγμα ειδήσεων δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Κάτι απασχολεί τους επενδυτές.

ΔΕΗ: Στα 10,50 ευρώ η μετοχή και στο +6,06% με όγκο 1 εκατ. τεμάχια και υψηλό στα 10,84 ευρώ. Η αποτίμηση στα 2,43 δισ. ευρώ. Μεγάλο το νέο για τη μετοχή.

VIOHALCO: Βοήθησε και αυτή με το +3,07%.

ΑΔΜΗΕ: Θα μπορούσε και καλύτερα. Στα 2,5650 ευρώ και στο +1,38%.

JUMBO: Εξακολουθεί να μη μας αρέσει η διαγραμματική εικόνα. Νομίζουμε όμως πως τα περιθώρια υποχώρησης στενεύουν. Η δυνατή στήριξη φαίνεται πως είναι κοντά στα 11,50 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Έκοψε την επιστροφή κεφαλαίου και την έχασε σχεδόν όλη. Με την προσαρμοσμένη τιμή κέρδισε 2 σεντς άρα έχασε 0,21 ευρώ από τα 0,23 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Πέρα βρέχει…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο της Alpha Bank, το οποίο έγινε στις τελικές δημοπρασίες. Στο +0,87% η μετοχή. Οριακή η άνοδος για Εθνική και Πειραιώς και στο +0,60% η Eurobank. Εξακολουθούν να προβληματίζουν αλλά και να κρατούν χαμηλότερα την αγορά.

CENERGY: Δυνατή κίνηση προς το τέλος της συνεδρίασης και κλείσιμο στο +4,10%.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Δεν είχε ενδιαφέρον σήμερα η συγκεκριμένη κατηγορία. Λίγα μικρά χαρτιά είχαν εντολές αγοράς.

REVOIL (απάντηση): Δε μας ανησυχεί η διαγραμματική της εικόνα. Τα θεμελιώδη είναι καλά και έχει υπάρξει μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Θα λέγαμε πως συσσωρεύει από αρχές Μάη, όπως σωστά γράφετε. Υπομονή να μάθουμε και το εξάμηνο. Προσεγγίζει πάντως το κάτω μέρος της συσσώρευσης και επομένως αν το εξάμηνο είναι καλό ίσως δούμε κίνηση μέχρι το πάνω μέρος, περίπου 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Στο -2,78% και στα 1,40 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Πήγε να κάνει τη διάσπαση και το μετάνιωσε φαίνεται. Κρίμα όντως. Την έχει φτάσει η Δομική, σωστά τα λέτε. Θέλουμε και εδώ εξάμηνο, αλλά με βάση τις αποτιμήσεις άλλων κατασκευαστικών, εδώ θα λέγαμε πως έπρεπε να δούμε κάτι καλύτερο. Εμείς θέλουμε να μάθουμε και νέα από την Πάρο, όχι από το οικόπεδο, αλλά από την απαίτηση που υπάρχει. Στα 1,26 ευρώ και στο -1,56%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Διατηρείται αμείωτη η μανία του πωλητή. Βρίσκουν εύκολα βέβαια αγοραστή τα χαρτιά που βγαίνουν, αλλά δε βιάζονται και μάλλον δε θέλουν να τα πάρουν υψηλότερα. Αμετάβλητη στα 0,45 ευρώ με χαμηλό 0,4350 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με τις τιμές των ναύλων εκεί που είναι θα έπρεπε ήδη να ήταν σημαντικά υψηλότερα από τα 2 ευρώ. Με αυτά που όμως έχουμε περάσει τόσους μήνες στη συγκεκριμένη, θα πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι. Τι να πούμε! Στα 1,91 ευρώ και στο +1,27%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης