Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί στην πτώση τις ξένες αγορές – Δοκιμάζονται οι 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί στην πτώση τις ξένες αγορές – Δοκιμάζονται οι 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να κινούνται πτωτικά, το ΧΑ στο ξεκίνημα ακολουθεί και φαίνεται πως θα δοκιμάσει τις 900 μονάδες. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ περιμένουν οι επενδυτές προκειμένου να προσπαθήσουν να βγάλουν συμπέρασμα για το τι θα γίνει με τα μέτρα στήριξης.

Εμείς ενώ έχουμε θετικούς καταλύτες δε μπορούμε να ξεπεράσουμε αντιστάσεις, εξέλιξη που προβληματίζει. Τόσο καιρό λέγαμε πως δεν έχουμε ειδήσεις και τώρα που έπεσαν όλες οι καλές μαζί, τις αγνοεί η αγορά. Επίσης ακολουθεί τις ξένες αγορές στην πτώση αλλά όχι στην άνοδο. Η στήλη στρέφει το βλέμμα της ξανά στα εταιρικά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής η εικόνα είναι καλή. Δεν είναι λίγες αυτές που έχουν ξεπεράσει την κρίση και έχουν καλύτερη κερδοφορία ακόμα και από το 2019.

Στα πρώτα λεπτά προβληματίζει λίγο η Jumbo αφού έγραψε τιμές και κάτω από τα 13 ευρώ, αλλά και η Ελλάκτωρ η οποία δοκιμάζει τα 1,40 ευρώ. Απώλειες για Εθνική και Alpha Bank. Η ΔΕΗ κρατάει τα 10,50 ευρώ και ο ΑΔΜΗΕ έχει μικρή άνοδο.

JUMBO: Η διαγραμματική εικόνα μας έδειχνε εδώ και αρκετούς μήνες το δρόμο και δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Κάτω από τα 13 ευρώ σήμερα με αρκετή πίεση στη μετοχή. Στο -2% και στα 12,80 ευρώ με όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Είχε πάει να κάνει τη διάσπαση και να κινηθεί προς τα 1,60 ευρώ, αλλά γύρισε πίσω και τώρα βρίσκεται κοντά στα 1,40 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Φανταστείτε να μην είχε βγάλει τα κέρδη που έβγαλε στο εξάμηνο και να μην είχε πει η διοίκηση για ξεκίνημα ενός ανοδικού κύκλου. Στα 15,72 ευρώ και στο -1,13%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάπως καλύτερη η εικόνα της Πειραιώς και έχει μικρή άνοδο. Υποχωρούν περισσότερο Εθνική και ΑΛΦΑ. Η ΑΛΦΑ στο κλείσιμο χθες πήγε στο υψηλό ημέρας και σήμερα βρίσκεται χαμηλότερα κατά 1 σεντ περίπου.

ΟΛΠ: Ξεχώρισε στα πρώτα λεπτά αφού μία εντολή αγοράς πήγε τη μετοχή από τα 19,78 ευρώ στα 20 ευρώ και το +2,25% και εκεί αγοράστηκαν 9.340 τεμάχια από τα συνολικά 10 χιλ. τεμάχια όγκου. Χαμηλότερα κατέβηκαν στη συνέχεια οι πωλητές.

INTRALOT: Για 100 εκατ. ευρώ EBITDA κάνει λόγο η εταιρεία σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Υπάρχει το όφελος από τη μείωση του δανεισμού λόγω της αναδιάρθρωσης των δανείων περίπου 160 εκατ. ευρώ το οποίο θα περάσει στα ίδια κεφάλαια. Δε θα γυρίσουν θετικά αλλά θα υπάρξει σημαντική βελτίωση.

PROFILE: Καλά τα αποτελέσματα εξαμήνου και δυνατή και η ρευστότητα. Βέβαια στην αποτίμηση των 70 εκατ. ευρώ τα κέρδη των περίπου 800 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο φαίνονται λίγα, ακόμα και αν το δεύτερο εξάμηνο έχει υψηλότερα κέρδη από το πρώτο. Άνοιξε στα 6 ευρώ αλλά γρήγορα γύρισε χαμηλότερα και στα 5,76 ευρώ έχοντας απώλειες 2%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Συνατσάκης Γεώργιος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους, πως στην κατασκευή τεχνικών δημοσίων έργων, η εταιρεία μεμονωμένα ή σε κοινοπρακτικό σχήμα έχει ανεκτέλεστο έργου ποσό 20,4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, με αναλογία κατά την συμμετοχή της σε ποσό 17,1 εκατ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία έχει αναδειχτεί Ανάδοχος και αναμένεται η Πρόσκληση για την υπογραφή συμβάσεων κατασκευής δημοσίων έργων, συνολικού ύψους 24,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ .

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με ωραίο διάγραμμα εδώ και καιρό και αθόρυβα σχεδόν έχει φτάσει στα 40 εκατ. ευρώ. Στα 2,19 ευρώ στο ξεκίνημα με μικρό όγκο. Φαίνεται πως προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά την υποχώρηση των τελευταίων ημερών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης