Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Moody's χαμηλώνει τις προοπτικές ανάπτυξης για την παγκόσμια βιομηχανία μετάλλων και εξόρυξης

tags :
H Moody's χαμηλώνει τις προοπτικές ανάπτυξης για την παγκόσμια βιομηχανία μετάλλων και εξόρυξης

Παρόλο που οι τιμές για τα περισσότερα μέταλλα θα είναι υψηλότερα από τα μέσα ιστορικά επίπεδα ως το τέλος του 2022, δεν θα αυξηθούν σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση

Οι προοπτικές για την παγκόσμια βιομηχανία μετάλλων και εξόρυξης μεταβάλλονται σε το outlook σε σταθερό από θετικό με την ορμή της αύξησης των τιμών των βασικών προϊόντων να υποχωρεί έως το 2022, αναφέρει η Moody´s Investors Service σε μια νέα έκθεση.

Παρόλο που οι τιμές για τα περισσότερα μέταλλα θα είναι υψηλότερα από τα μέσα ιστορικά επίπεδα ως το τέλος του 2022, δεν θα αυξηθούν σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση.
«Αναμένουμε το EBITDA της βιομηχανίας να αυξηθεί κατά περίπου 8% έως τα μέσα του 2022 με βάση την οικονομική ανάκαμψη που υποστηρίζει η ζήτηση για βασικά μέταλλα, σιδηρομετάλλευμα, χάλυβα και άνθρακα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Moody´s Β. Matos.
Οι περισσότερες τιμές βασικών μετάλλων παρουσιάζουν σημάδια σταθερότητας το 2022, αφού έφτασαν σε ιστορικές κορυφές το 2021.
Μεταξύ των κύριων βασικών μετάλλων, οι τιμές του αλουμινίου θα παραμείνουν αυξημένες τουλάχιστον έως τα μέσα του 2022 και οι τιμές του χαλκού θα παραμείνουν ισχυρές τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2022 σε σύγκριση με τους ιστορικούς μέσους όρους.
Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος θα κινηθούν, μετά το 2022, σταδιακά προς τα μέσa επίπεδα των 70-80 δολάρια/τόνο της περιόδου 2016-19.
Η σύσφιξη στην προσφορά σιδηρομεταλλεύματος θα διατηρήσουν τις τιμές πάνω από τα ιστορικά τους σημεία έως το 2022, αλλά οι τιμές έχουν υποχωρήσει απότομα από τις κορυφές τους νωρίτερα το 2021 καθώς αυξάνεται η προσφορά και η ζήτηση επιβραδύνεται.
Οι τιμές του άνθρακα θα παραμείνουν σχετικά υψηλές, αλλά θα μειωθούν καθώς θα διευκολυνθούν τα προβλήματα προσφοράς και οι γεωπολιτικές διαφορές.
Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια ανισορροπία προσφοράς/ζήτησης χάλυβα θα επιστρέψει μέχρι το 2022, με τις τιμές να μειώνονται σταδιακά προς τους ιστορικούς μέσους όρους τους από τα ασυνήθιστα υψηλά του 2021.
Η ζήτηση θα μειωθεί καθώς οι αγοραστές θα αναπληρώνουν τα αποθέματα, οι κρατικές δαπάνες τόνωσης των οικονομιών θα μειώνονται και οι καταναλωτές θα επιστρέφουν ξανά στις δαπάνες καθώς τα εμβόλια απλώνονται στον πληθυσμό, αναφέρει η έκθεση.
Η προσφορά χάλυβα θα συνεχίσει να αυξάνεται επίσης, με παράλληλη βελτίωση της παραγωγικότητας και της παραγωγικής δυναμικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης