Football Talk

Μπαρτσελόνα: Τέταρτη ήττα στο Κάμπ Νόου σε φάση ομίλων του Champions League σε 17 χρόνια, και χωρίς τελική προσπάθεια!

Μπαρτσελόνα: Τέταρτη ήττα στο Κάμπ Νόου σε φάση ομίλων του Champions League σε 17 χρόνια, και χωρίς τελική προσπάθεια!

Ένα ιδιαίτερα κακό βράδυ βίωσε η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, με τους Καταλανούς να βιώνουν πρωτόγνωρες για αυτούς καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χάνουν μόλις για τέταρτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια στην έδρα τους!

Σχετικά Άρθρα

Την χειρότερή της εμφάνιση στην σύγχρονη ιστορία της στο Champions League, πραγματοποίησε στο Καμπ Νόου, για την πρώτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, με τους Καταλανούς να «αγγίζουν» αρνητικά ρεκόρ τους και να ηττώνται δίκαια με 3-0!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης παρά ταύτα, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, μιας και η παράδοση που διέπει το εν λόγω ζευγάρι, «γέρνει» ξεκάθαρα υπέρ των Βαυαρών, αλλά ο τρόπος που επετεύχθη.

Η Μπαρτσελόνα δεν προέβη σε τελική προσπάθεια εντός στόχου. Δεν έκανε σουτ προς την εστία του Μάνουελ Νόιερ, και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με  50% κατοχή μπάλας, και τρεις τελικές εκτός στόχου, για πρώτη φορά μετά το 2003-04.

Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί εδώ και 17 χρόνια άλλωστε, με την Σέλτικ να την αποκλείει στην φάση των «16», δίχως μάλιστα να δεχθεί γκολ. Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το ματς απέναντι στο σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αποτελεί το γεγονός πως το απόλυτο «μηδέν» στο επιθετικό της «τρίτο» ήρθε στο Σέλτικ Παρκ. Όχι στην Βαρκελώνη!

Η αναμέτρηση όμως απέναντι στους Γερμανούς ήρθε να αναβιώσει το παρελθόν… Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την τέταρτη ήττα της σε φάση ομίλων τα τελευταία 17 χρόνια, και μόλις την 7η συνολικά, μην μπορώντας μάλιστα να ξεκινήσει με νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία!

Αναλυτικά οι ήττες των «μπλαουγκράνα» στα εντός έδρας ματς τους στο Champions League από το 2003-04 και έπειτα, με τρεις περιπτώσεις να λαμβάνουν χώρα στους ομίλους, αλλά καμία στην πρεμιέρα:

Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 1-2 (2006-07)

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντόνετσκ (2007-08)

Μπαρτσελόνα – Ρούμπιν Καζάν 1-2 (2009-10)

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 0-3 (2012-13)

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3 (2020-21)

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (2020-21)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης