Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Η τάση του δευτέρου τριμήνου 2021 ήρθε για να μείνει - Βελτίωση μερίσματος λόγω χαμηλότερης εισφοράς

ΟΠΑΠ: Η τάση του δευτέρου τριμήνου 2021 ήρθε για να μείνει - Βελτίωση μερίσματος λόγω χαμηλότερης εισφοράς
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ήταν ιδιαιτέρως αισιόδοξη για το μέλλον και τόνισε την καλή πορεία του τζίρου προ εισφορών στο εξάμηνο, αλλά και τη συνεισφορά του Stoiximan
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η τάση που καταγράφθηκε στο δεύτερο τρίμηνο ήρθε για να μείνει διατύπωσαν κατά τη χθεσινή (15/9) τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, τόσο η διοίκηση του ΟΠΑΠ όσο και η διοίκηση της Stoiximan.

Επιπλέον, λόγω και της συμφωνίας με το κράτος για χαμηλότερες πληρωμές τα επόμενα 10 χρόνια (30% από 35%) η διοίκηση του ΟΠΑΠ σημείωσε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, πως θα μπορέσει να βελτιώσει τη μερισματική της πολιτική και να δίνει μέρισμα πάνω από τα κέρδη ή το λιγότερο 1 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ήταν ιδιαιτέρως αισιόδοξη για το μέλλον και τόνισε την καλή πορεία του τζίρου προ εισφορών στο εξάμηνο, αλλά και τη συνεισφορά του Stoiximan.
Επιπλέον τα VLΤs είχαν καλή πορεία συγκριτικά με τις μέρες που λειτούργησαν και δείχνουν την τάση για το σύνολο της χρήσης.
Η πλήρης ενοποίηση του Stoiximan βελτίωσε τα EBITDA και η τάση του δευτέρου τριμήνου θα έχει συνέχεια αν δεν υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα, τονίστηκε από τη διοίκηση.
Η καλή ορατότητα που υπάρχει για το μέλλον σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επενδύσεις μας δίνουν την δυνατότητα να δώσουμε προμέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, είπε ο κ. Jan Karas, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.
Έτοιμη να ξεκινήσει η OPAP store App, με την i lottery να εκτιμάται πως θα βελτιώσει την πορεία
Σημειώνεται πως η αγορά που δραστηριοποιείται ο ΟΠΑΠ έχει σημειώσει σέση αύξηση 18,2% τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένεται άλλο ένα 12,3% στα επόμενα 5.
Έτσι πλησιάζει το μέσο ευρωπαϊκό όρο η ελληνική αγορά.

Στα σχέδια του ΟΠΑΠ η δραστηριοποίηση περισσότερων γυναικών (τώρα 30%) αλλά και νέους (20αρηδες), με η μέση ηλικία των πελατών online να είναι τώρα 35+.
Η Stoiximan στοχεύει σε 1 εκατ. μοναδικούς χρήστες το 2022 από 700 χιλ. σήμερα.
Η εταιρεία δεν έχει σημαντικές κεφαλαιουχικές δαπάνες και θα υπερασπιστεί την ηγετική της θέση βελτιώνοντας τζίρο και EBITDA όχι μόνο φέτος αλλά και στο μέλλον.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg για το σύνολο του 2021 τα EBITDA αναμένονται στα 570,3 εκατ. ευρώ με τα έσοδα προ εισφορών (GGR) στα 1,550 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 287,6 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές περιμένουν μέρισμα 0,93 ευρώ.
Για το 2022 τα έσοδα προ εισφορών αναμένονται στα 1,906 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 694,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 383,4 εκατ. ευρώ.
Το μέρισμα αναμένεται στα 1,15 ευρώ ανά μετοχή.
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις αυτές, η διοίκηση ανέφερε πως αν δεν υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα, τα EBITDA του 2021 θα είναι κοντά στην εκτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης