Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έρχεται πτώση 75% στην Attica Bank - Στα 0,02 ευρώ το fair value

tags :
Έρχεται πτώση 75% στην Attica Bank - Στα 0,02 ευρώ το fair value
Η δίκαιη τιμή της μετοχής είναι μόλις στα 2 σεντς με την τωρινή τιμή στο ΧΑ να είναι στα 8 σεντς
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλες απώλειες 15% καταγράφει η μετοχή της Attica Bank καθώς οι επενδυτές αντιλαμβάνονται τη μικρότερη δίκαιη τιμή που έχει πλέον η μετοχή και σπεύδουν να ρευστοποιήσουν.
Δεν αποκλείεται και περαιτέρω μεγάλη υποχώρηση έως και 75% καθώς η δίκαιη τιμή της μετοχής είναι μόλις στα 2 σεντς με την τωρινή τιμή στο ΧΑ να είναι στα 8 σεντς.

Γιατί απέτυχε η Attica bank: Ζημίες 1,28 δισ επί 18 χρόνια

Το πείραμα της Attica bank δεν απέτυχε λόγω συγκυριών, ήταν αποτυχημένο εκ της γενέσεως του, μια τράπεζα που εδώ και 18 χρόνια σχεδόν καθολικά εμφανίζει ζημίες περίπου 1,28 δισεκ. ευρώ.
Η αιτία της αποτυχίας της Attica bank είναι κατά την άποψη μας δύο λόγοι
1)Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις της Attica bank είχαν περίεργη όσμωση, ήταν η τράπεζα που το κράτος βόλευε επιχειρηματίες φίλα προσκείμενους, ήταν η τράπεζα που έκανε εξυπηρετήσεις και όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτε για να εκσυγχρονιστεί.
Η Attica bank αποτελεί ένα ακραίο παράδειγμα προς αποφυγήν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
2)Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με το ανεπαρκές διοικητικό προσωπικό της τράπεζας ενώ η διασύνδεση με το ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών αποτελεί ότι πιο τοξικό και θνησιγενές υπάρχει.
Τεράστιες ζημίες που πλήττουν και το ΤΣΜΕΔΕ, μια τράπεζα χρεοκοπημένη αλλά βολεύει και το ΤΣΜΕΔΕ η παρουσία της Attica bank που δεν έχει καμία συνεισφορά στην εθνική οικονομία.
Κράτησαν σε στασιμότητα τους εργαζόμενους και δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική.
Η Attica bank έχει αποτύχει, αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό έγκλημα, χρηματιστηριακό σκάνδαλο και εποπτικά έκτρωμα καθώς η τράπεζα έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης